oppilaitokset-Metsakalteva1-1216x591

Oppilaitosten esitystekniikka

Yhdistä tuellamme tila, kalusteet, teknologia, sisältö, ihmiset ja osaaminen.

NIAV (Networked Interactive Audio Visual)

Modernia esitystekniikkaa opetustiloihin

Me advanialaiset olemme olleet kouluissa yli 10 vuotta. Eikä vain muutamassa, vaan yli sadassa. Jokaisen projektin myötä oppii kaikenlaista uutta.

Vaikka me hallitsemme opetusteknologian, tärkeämpiä meille ovat opettaja, rehtori, siistijä, kiinteistönhoitaja, IT-tukihenkilö, kouluavustaja, vahtimestari, keittäjä ja oppilas. Haluamme varmistaa ja seurata, että teknologia ja valitut ratkaisut todella toimivat. Toimivuus syntyy yhdistämällä tilan, kalusteet, teknologian, sisällön, ihmiset ja lopulta osaamisen. 

Me emme ole sitoutuneet valmistajiin tai merkkeihin, mutta olemme niille mitä mainioin kaveri. 

Me tunnemme uusimmat teknologiaratkaisut ja uskallamme kokeilla itse uutta. Kuuntelemme herkällä korvalla käyttäjiä ja tahdomme elää mukana toteuttamiemme kohteiden arjessa. Uskallamme myös myöntää, jos joku ei toimi sujuvasti, ja muutamme sen paremmaksi. Valintamme ja suosituksemme perustuu oppeihimme koulujen arjesta. 

Toisinaan huomaamme, ettei toimivaa ratkaisua käyttäjän tarpeisiin ole olemassa. Silloin päästämme luovuuden irti ja teemme itse toimivan. Olemme olleet kehittämässä useita tuotteita ja tuotekokonaisuuksia erilaisiin erikoistarpeisiin. 

Toteutuksiamme kouluille

Katso kuvaus tarpeesta ja kuvat toteutuksesta Metsäkaltevan, Kuuhankaveden ja Kurittulan kouluille.

Metsäkaltevan koulu, Hyvinkää

Hyvinkään uudella asuinalueella oleva esikoulu ja alakoulu valmistui kesällä 2020. Koulussa on panostettu erityisesti kalusteiden ja tekniikan muuntojoustavuuteen.

Lähes kaikissa tiloissa on mobiilit kosketusnäytöt. Opettajan tietokone on näytön vieressä telineeseen liittyvällä tasolla, dokumenttikamera samoin toisella puolella. Näin mahdollistetaan helppo liikuteltavuus, kun koko tekniikkapaketti kulkee pyörillä ja opetussuuntaa on helppo muuttaa. Opettajan ei tarvitse huolehtia kaapeleista; yksi virtajohto tulee telineestä, muut ovat piilossa näyttöpaketin kotelossa. 

Kuuhankaveden koulu, Hankasalmi

Kuuhankaveden uudessa koulussa on samassa talossa eskari, alakoulu, yläkoulu ja lukio. Kohtaamo-sali yhdistää kuntalaiset ja tarjoaa upeat puitteet harrastaa. 

Opetusteknologia on helppokäyttöinen kokonaisuus, jossa muuntojoustavuus on tärkeää. 

Hankasalmen koulukeskuksessa on hyvin monen ikäistä ja kokoista tilojen käyttäjää ja heille kaikille on tuotu teknologia helposti saavutettavaksi. Mobiilit näyttöratkaisut mahdollistavat tilojen joustavuuden. Isompien oppilaiden puolella on käytetty näyttöjen liikutteluun kattokiskoratkaisua, joka mahdollistaa opetussuunnan vaihtamisen vaikka kesken oppitunnin. 

Kohtaamo-sali varustettiin upealla 3×3 metrin videoseinällä, jota käytetään päivittäin myös opetukseen. Ruokasali, jättiläisen portaat sekä Kohtaamo ovat yhdistettävissa helposti kuvan ja äänen osalta yhtenäiseksi juhlatilaksi. Äänentoiston on viimeistellyt ja virittänyt Akun Tehdas. 

Kurittulan koulu, Masku

Kurittulan koulu Maskussa on kolmisarjainen alakoulu, jossa on paljon yhdistettäviä opetustiloja ja monikäyttöinen salikokonaisuus. 

Kurittulassa on useita Noppa-opetustilojen ryhmiä, joissa neljä tai viisi oppitilaa voidaan yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi. Kuva ja ääni on matrisoitu siten, että tilojen sähköinen oppimateriaali voidaan näyttää halutusti yhdessä tai useammassa näytössä. Haluttaessa matriisilla voidaan yhdistää koko koulu yhdeksi mediateekiksi. 

Ruokasali muuntuu näyttämöksi ja joskus kunnanvaltuuston kokoussaliksi. Tila voidaan yhdistää myös liikuntasalin kanssa. Liikuntasali toimii isompana juhlasalina, jossa on laadukas äänentoisto. Salien äänen on virittänyt soimaan Akun Tehdas. 

Aistihuoneessa saadaan rakennettua erilaisia tunnelmia esiintymisvalojen, ympärisäteilevän äänen, lattiaprojektion, savun, tuoksujen, tärinän ja tuulen avulla. 

Me oppilaitosten esitystekniikan erikoisosaajat olimme vuoden 2022 loppuun asti edutukkulaisia. Vuoden 2023 alusta lähtien olemme olleet osa Advaniaa.

Oppilaitosten esitystekniikan ratkaisut

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat keskustella modernin opetusteknologian käyttöönotosta tai käytössä olevien ratkaisujen kehittämisestä, jätä yhteydenottopyyntö!