Azure on Microsoftin tarjoama kokoelma pilvipalveluita. Se on tarpeen mukaan skaalautuva palvelinkeskus pilvessä tai yhdistelmä pilveä ja paikallista IT-infrastruktuuria. Sitä voidaan käyttää sekä virtuaalipalvelinten alustana että kehitysalustana. Lisäksi Azure sisältää kokoelman palveluita, kuten esimerkiksi data-analytiikkaa, laskentatehoa, tietokantoja, tallennustilaa ja verkkopalveluja. Kaikesta maksetaan vain tarpeen mukaan ja muutoksien tekeminen on lähes reaaliaikaista ja helppoa.

Miten voit hyödyntää Azurea?

Azure on hyvin monipuolinen kokoelma palveluita, ja sen avulla voi toteuttaa tarvittaessa kaikki IT-tarpeet. Kaikki tarvittavat palvelut on mahdollista hankkia suoraan Azuresta tai vaihtoehtoisesti niillä voidaan täydentää jo olemassa olevaa omaa IT-infrastruktuuria, ja vähitellen siirtyä joustavasti kokonaan pilvipalveluihin. Tässä muutamia esimerkkejä miten voit hyödyntää Azurea:

Virtuaalipalvelimet

Kaikki palvelimet, joita voidaan ajaa tai ajetaan virtuaalisesti, voidaan teoriassa siirtää myös pilven virtuaalialustaan. Azuressa voidaan ajaa omia virtuaalipalvelimia ilman ohjelmamuutoksia samaan tapaan, kuin yksityisissä pilviratkaisuissa tai virtuaaliset palvelimet voidaan liittää osaksi omaa verkkoa virtuaaliverkon avulla. Virtuaalikoneiden käyttöjärjestelmissä on useita vaihtoehtoja, kuten Windows Serverin eri versioita ja Linux-vaihtoehtoja.

Tietokannat

Azuren erittäin tehokkaalla tietokannalla voit vähentää tietojen siirtotarpeita ja kasvatat tietokannan suorituskykykä. Voit olla varma, että tietokannan suorituskyky riittää raskaidenkin työkuormien hoitamiseen.

Active Directory

Hallitse kaikkia käyttäjätunnuksia yhdestä paikasta. Palvelun avulla määritetään käyttöoikeudet palveluihin, joihin käyttäjällä on pääsy ja tarpeen mukaan oikeuksia voidaan lisätä tai poistaa.

Sovelluspalvelut

Azure joustava alusta, joka integroituu tarvittaessa sisäverkon ympäristöön. Azure -alustalle sovitetut sovellukset voivat hyödyntää alustan joustavaa skaalautumista ja automaattista hallintaa.

Tiedon prosessointi ja analysointi

Microsoft Cloud Service Provider ja Gold Cloud Productivity -kumppanuusohjelmien kautta pystymme tarjoamaan tarvittavat ratkaisut kilpailukykyiseen hintaan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä meihin, niin kerromme lisää. 

Ota yhteyttä