Uudet digityötavat yhtenäistävät Valion toimintaa
Digitaalinen työympäristö Microsoft 365 10.01.2022

Uudet digityötavat yhtenäistävät Valion toimintaa

  • Valio kehitti Advanian avustuksella Microsoftin digitaalisten työkalujen käyttöä, ja vanha intranet korvattiin Valo intranetillä 
  • Koko sisäinen viestintä ja projektien hallinta siirrettiin keskitetysti Teamsiin ja muihin pilvipohjaisiin työkaluihin  
  • Merkittävän projektin ansiosta Valiolla on nyt helppo tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Valio on suomalaisten maitotilallisten omistama meijeri ja ruokatalo, joka toimii Suomen lisäksi viidessä eri maassa. Yhdessä Advanian kanssa Valio on uudistanut ja yhtenäistänyt digityötapojaan hyvin kattavasti niin, että samoja työkaluja voidaan käyttää kaikissa Valion toimintamaissa. Töitä on nyt helppo tehdä ajasta ja paikasta riippumatta.

Moni meistä tuntee Valion tuotteet niin kauppojen hyllyiltä kuin oman kotinsa ruokapöydästä. Kovinkaan moni ei kuitenkaan tiedä sitä, että Valion tuotteita ei myydä vain Suomessa, vaan myös ulkomailla.  

”Se, mikä usein yllättää, on kansainvälisyytemme. Meillä on vientiä yli 40 maahan ja henkilöstöä meillä on kuudessa maassa. Intramme toimii niin ikään kaikissa kuudessa toimintamaassamme Valo-ratkaisulla”, kertoo Valion sisäisen viestinnän päällikkö Elina Halme.  

Excelistä pilvipohjaiseen projektisalkkuun 

Yhteistyön avulla Valio on uudistanut ja yhtenäistänyt digityö- ja toimintatapojaan sekä käyttämiään digityökaluja hyvin kattavasti. Aiempi intra korvattiin Valo Intranetillä ja vanhat työtilat Valo Teamworkilla. Ennen erilaisten projektien hallintaan käytettiin paljon Exceliä, sähköpostiviestintää ja SharePointia. Nyt sisäinen viestintä ja projektien hallinta on siirretty keskitetysti Teamsiin ja muihin pilvipohjaisiin työkaluihin. 

”Yhtenä tavoitteenamme oli vähentää sähköpostin määrää ja siirtää viestintää juuri Teamsin kaltaisiin pilvityökaluihin”, kertoo Valion tietojärjestelmäpäällikkö Teemu Hänninen. 

”Valo Teamworkin yhteyteen meille on rakennettu myös PowerBI-raportointityökalulla toteutettu projektisalkku, joka koostaa valiolaisten projektit yhteen ja helpottaa niiden seuraamista sekä priorisointia”, Hänninen jatkaa. 

”Nyt meidän on helppo tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta”  

Toteutetut muutokset ovat olleet mittavia ja suuritöisiä projekteja. Siitä huolimatta yhdessä tekeminen on ollut Hännisen mukaan sujuvaa ja vaivatonta. Yhteistyö on ollut vaivatonta, ja kehitystyötä tullaan tekemään yhdessä myös tulevaisuudessa. 

”Tästä on hyvä jatkaa”, Hänninen kiittelee.   

”Henkilöstönkin näkökulmasta muutos on ollut itse asiassa aika iso. Nyt meidän on helppo tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta hyvinkin vapaasti”, Halme iloitsee. 

 Samat työkalut kaikkiin toimintamaihin  

Yksi tehtyjen muutosten parhaista puolista ja suurimmista hyödyistä on ollut uusien käyttöönotettujen digitaalisten työkalujen ja Valo Intranetin luotettavuus. 

”Alusta on ihan älyttömän luotettava ja intramme toimii. Se tarkoittaa sitä, että valiolainen saa kaipaamansa tiedon silloin, kun hän sitä tarvitsee”, Halme painottaa.  

”Olemme aika iso talo, ja näiden uusien työkalujen myötä olemme paljon aiempaa yhtenäisempi. Meillä on hyvät työvälineet, jotka toimivat kaikissa Valion maissa”, Halme kiteyttää. 

 

Aiheeseen liittyvää