Asiakkaidemme tietoturvallisuus on palvelujemme ytimessä
Tietoturva Vastuullisuus 08.06.2023

Asiakkaidemme tietoturvallisuus on palvelujemme ytimessä

Petteri Kattainen

Petteri Kattainen

Petteri Kattainen on Advania Finlandin CISO eli tietoturvajohtaja.

Uskon, että tietoturva on asiantuntijaorganisaatioissa tämän päivän syvällisintä yritysvastuullisuutta. Tietoturvallisuuteen liittyy myös yksi Advanian keskeisimpiä vastuullisuustavoitteita: ennakoimme ja hallinnoimme suunnitelmallisesti tietoturvariskejä niin sisäisesti kuin asiakkaille tarjoamiemme palveluiden osalta.

Tietoturvallisuuden hallinta ISO 27001 -sertifikaatti on omalta osaltaan osoitus kyvykkyydestämme ja laadustamme. Tietoturvapolitiikkaamme olemme rakentaneet pitkälti Jatkuvuuden hallinta ISO 22301 -sertfikaatin määrityksiä ja kriteereitä noudattaen.

Meillä on valtava vastuu asiakkaistamme. Siksi harjoittelemme jatkuvasti turvallisuutta. Liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen ja mahdollisen kyberhyökkäyksen jälkeiseen toipumiseen tulee olla vahva ennakko-osaaminen. Kunnianhimoinen treenaamisemme ja osaamisemme on myös huomattu. Vuonna 2022 Finnish Comms Awards myönsi meille kyberturvallisuussimulaation viestintäpalkinnon yhdessä viestintätoimistomme kanssa.  

Viime vuonna olimme merkittävällä joukolla mukana valtakunnallisessa Tieto22-harjoituksessa, joka on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaharjoitus laajojen kyberhäiriöiden varalta. Henkilöstölle järjestetyt kyberturvallisuuskoulutukset ja -simulaatiot ovat meille luonteva paikka tunnistaa koulutustarpeita ja varmistaa valmiutemme poikkeustilanteisiin, joita ei toivottavasti koskaan tule. 

Tehtävämme on kriittisen infran suojeleminen poikkeustilanteissa

Olemme huoltovarmuuskriittinen toimija Suomessa ja mukana Digipoolissa ja ISAC-toiminnassa. Yhteiskunnallisella tasolla tehtävämme on varmistaa yhdessä muun IT-toimijoiden verkoston kanssa Suomen huoltovarmuus IT-infran ja turvallisuuden näkökulmasta poikkeustilanteissa. Yhteistyö on mielenkiintoista ja merkityksellistä.

Valtaosa käyttämästämme konesalikapasiteetista sijaitsee Suomessa. Meillä on paljon asiakkaita, joille huoltovarmuuskriittinen konesalikapasiteetti on elinehto.

Pilvisiirtymän toteuttaminen ei ole asiakkaille aina yksinkertaista, siksi autamme heitä siinä.
Hybridiratkaisujen etsiminen on osa palveluamme: autamme asiakkaita tunnistamaan ne liiketoimintakriittiset toiminnot, jotka pitää sijaita lokaalissa pilvessä. 

Rima on korkealla myös ympäristöjärjestelmän osalta

Työskentelemme juuri nyt myös ISO 14001 (2015): parissa. Ympäristöjärjestelmä tulee kattamaan jatkuvien IT-palveluiden kapasiteettipalveluiden lisäksi asiakaskokemusratkaisut, laitepalvelut sekä sovelluskehityspalvelut tukitoimintoineen. 

 


Lue lisää yritysvastuumme tavoitteista ja tuloksista vuosittain julkaistavasta raportistamme.

Lue vastuullisuusraportti 2022

Samankaltaisia