Hybridipilvi ja tekoäly ovat tehokas yhdistelmä
Pilvipalvelut Tekoäly AI 29.02.2024

Hybridipilvi ja tekoäly ovat tehokas yhdistelmä

Liiketoimintamaailmassa kilpailu on kovaa, ja menestyvät yritykset etsivät jatkuvasti tapoja tehostaa toimintaansa ja pysyä kilpailukykyisinä. Yksi avain menestykseen on hyödyntää uusimpia teknologiaratkaisuja, jotka voivat kiihdyttää liiketoimintaa ja lisätä tehokkuutta. Yksi tällainen ratkaisu on hybridipilvipalvelut, joka tarjoaa joustavuutta ja tehokkuutta monenlaisiin liiketoimintatarpeisiin.

Miten AI vaikuttaa it-infrastruktuuriin?

Yrityksissä käydään tällä hetkellä laaja-alaista keskustelua hybridipilven tuomista vaihtoehdoista mahdollistamaan joustavien laskentaresurssien skaalaamiseen ja pilviresurssien tehokkaamman hyödyntämisen. Hybridipilvi mahdollistaa tekoälyn soveltamisen eri ympäristöissä ja tilanteissa optimaalisesti. Etuja ovat alhainen viive, korkea saatavuus ja korkea tietoturvan taso.

AI tarvitsee polttoaineekseen toimivaa dataa, ja iso datamassa kustannustehokkaan alustan. Data voi sijaita julkisessa pilvipalvelussa, asiakkaan omassa ympäristössä tai paikallisessa toimittajan konesalissa – päätös kannattaa pohjata tietosuojavaatimuksiin ja kustannusoptimointiin. Yhdistelemällä erilaisia ratkaisuja saadaan usein paras lopputulos. Yrityskäyttöinen AI on vielä kirjoittamaton kirja, jonka potentiaali lunastetaan matkan varrella. Joustava pohja tarjoaa parhaat mahdollisuudet menestykseen.

Hybridipilvikin täytyy muistaa varmistaa

Hallittu pilviratkaisu parantaa yrityksen tietoturvaa ja riskienhallintaa tarjoamalla turvallisia ja luotettavia ratkaisuja, jotka vastaavat erilaisia tiedon luokittelu- ja vaatimustasoja. Kyberuhkien lisääntyessä ja tulevan NIS2-kyberturvalllisuudirektiivin astuessa voimaan vaatimukset riskienhallintatoimenpiteistä sekä tärkeiden kokonaisuuksien raportoinneista kiristyvät ja ovat yhä enenevässä määrin organisaatioiden liiketoimintajohdon fokuksessa.

Hybridipilvi tarjoaa paljon kaivattua turvallisuutta tuomalla yhteen pilven tietoturvalliset komponentit liiketoiminnan vaatimusten mukaisesti. Sen käyttöönoton yhteydessä on lisäksi hyvä huomioida jatkuvuussuunnittelu. Tämän tukena toimivat verkon tietoturvaa parantavat segmentointiratkaisut ja nopean palautumisen mahdollistava Disaster Recovery -palvelu. Myös hallinta- ja ylläpitomalleihin on hyvä investoida osana kokonaisuutta.

Yrityksen pilvisiirtymä tulee tehdä liiketoimintalähtöisesti ja huolellisesti suunnitellen huomioiden hybridipilven tuomat mahdollisuudet osana yrityksen sovelluksien modernisointipolkua. 

Kaipaako yrityksesi pilvimigraatio ja -modernisointi tehokasta osaajaa? Advanialta saat järkiratkaisut yrityksille, jotka haluavat modernisoida olemassa olevaa infrastruktuuria ja pysyä kilpailukykyisenä.

Lue lisää hybridipilvestä

 

 

Samankaltaisia

Pilvipalvelut Kuinka hyödyntää Kubernetestä?
24.01.2024

Kuinka hyödyntää Kubernetestä?

Pilvipalvelutovatmuuttaneettapaa, jollasovelluksiakehitetään, otetaankäyttöönjahallitaan. Kaikkipilviratkaisuteivätkuitenkaan ole yhtätehokkaita. Jotkut niistä käyttävät vanhentuneita teknologioita, kuten virtuaalikoneita...