Digitaalinen työympäristö Microsoft 365 19.04.2022

Microsoft 365 -palveluiden optimointi oman organisaation tarpeisiin

Microsoft 365 -lisenssipaketit ovat nykyään yhä kiinteämpi osa organisaatioiden päivittäistä toimintaa. Yhä useampi yritys käyttää Microsoftin palveluita aktiivisesti omassa työssään. Haasteen Microsoftin palveluiden käyttämisessä voi muodostaa palveluiden jatkuva ja nopea kehittyminen. Miten pysyä kehityksen kelkassa ja valjastaa teknologia palvelemaan oman organisaation tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla?

Microsoftin pilvipalvelut toimivat nykyään hyvin yhdessä, ja niitä on vaivatonta käyttää samanaikaisesti. Palveluita on helppo käyttää kokonaisuutena, ja niitä on mahdollista valjastaa ratkaisemaan organisaation ongelmia. Lisäarvoa niistä alkaa syntymään vasta kun tietää mitä palveluita kannattaa käyttää ja miten niiden käytön saa optimoitua palvelemaan oman organisaation tarpeita. Jos palveluita käyttää väärin tai jättää ne kokonaan käyttämättä, niiden potentiaalista ei saa kaikkea hyötyä irti. 

Laajan ja nopeasti kehittyvän palvelukokonaisuuden haasteet organisaatioille 

Teams, Viva, Lists, Power Platform, Whiteboard… Microsoftin ratkaisut kehittyvät nykyään nopeasti, koska uusia sovelluksia luodaan ja vanhoja päivitetään jatkuvasti. Uudet päivitykset tulevat automaattisesti käytettäväksi kaikille käyttäjille, joka helpottaa ja sujuvoittaa niiden käytön aloittamista. Microsoft tekee muutoksia palveluihinsa suunnilleen viikoittain, päivittää palveluita kuukausittain ja julkaisee kokonaan uusia sovelluksia ja ratkaisuja vuosittain. Muutoksista ja uusista palveluista Microsoft ilmoittaa ehkä hieman liiankin kattavasti, jonka vuoksi päivityksistä ja uusista palveluista voi olla vaikea pysyä kartalla.  

Uutena haasteena Microsoftin palveluiden käytössä on se, että suuren palvelukattauksen edessä on helppo pudota kärryiltä. Voi olla vaikea tunnistaa, mitä palveluita kannattaa käyttää oman toiminnan optimoimiseksi. Mahdollisuuksien viidakossa seikkaillessa ei välttämättä löydä parhaita työkaluja omaan toimintaan. Jos ei löydä omaan toimintaan parhaiten sopivia palveluita, saattaa menettää paljon aikaa ja energiaa oman toiminnan optimoimisessa. Jo pelkkään Microsoftin palvelukattauksen läpikäymiseen saa upotettua paljon aikaa, jonka voisi hyödyntää tuottavampaan tekemiseen.  

Microsoftilla on työkalu nimeltä Microsoft 365 roadmap, jonka kautta pääsee tarkastelemaan uusia päivityksiä ja palveluiden muutoksia. Yhdellä vilkaisulla roadmappiin huomaa helposti sen, miten nopealla tahdilla Microsoft päivittää palveluitaan! 

Kaikki hyöty irti Microsoftin lisensseistä 

Kun Microsoftin lisenssin käytöstä maksaa täyden hinnan, on järkevää valjastaa niiden koko potentiaali hyötykäyttöön. Me Advanialla olemme ottaneet päämääräksemme auttaa asiakkaitamme saamaan kaiken hyödyn irti Microsoftin palvelukattauksesta, jotta he voivat omassa työssään keskittyä olennaiseen. Kahlaamme puolestanne ratkaisukatalogin läpi ja etsimme teidän organisaatiollenne parhaan kokonaisuuden. Saatte enemmän tehoja irti omassa toiminnassanne, kun tiedätte mitkä palvelut sopivat teille parhaiten. Advania auttaa myös lisenssien optimoinnissa, jos tarvitsette sparrausta lisenssitason päättämisessä.  

Järjestämme myös tasaisin väliajoin maksuttomia Microsoft 365 Keep On Track -webinaareja, joissa kerromme parhaat palat tulevista päivityksistä ja muutoksista, jotta pysyt helposti ajan tasalla ja kartalla tarpeellisista uudistuksista. Hyppää siis mukaan Keep on Track -webinaareihin - tulevat tapahtumamme löydät täältä


Aiheeseen liittyvää