#LifeatAdvania 31.03.2023

Millaista on ohjelmistoarkkitehdin työ Advanialla?

Pia Santanen

Pia Santanen

Pia Santanen vastaan Advanialla rekrytoinnista, työnantajakuvasta sekä onboarding- ja exit-asioista.

Koodaamista tarvitaan ohjelmistokehitykseen, tietokantojen hallintaan, robotiikkaan ja moneen muuhun tarkoitukseen. Koodaaminen on nykyaikaisen tietotekniikan kulmakivi, ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti uusien teknologioiden ja innovaatioiden myötä. Muun muassa .NET/Azure-koodauksen hallitsevat ohjelmistoarkkitehdit Jouni Pohjolainen ja Harri Niemeläinen kertovat, mitä heidän työhönsä kuuluu ja millaista Advanialla on työskennellä.

Jouni on ollut Advanialla vuodesta 2010 alkaen. Koulutukseltaan hän on tietotekniikan insinööri, ja hänen tiensä yritykseen - silloiselle Siniselle Meteoriitille - alkoi harjoitteluohjelmasta, jonka jälkeen tarjottiin vakituista paikkaa.

Sillä tiellä Jouni on edelleen. Firman nimi tosin on muuttunut pariin otteeseen ja lyhyt ”syrjähyppykin” tuli tehtyä, mutta keväällä 2022 Jouni palasi takaisin ”kotiin”. Vanha tiimi oli iso motivaatiotekijä paluulle, mutta myös kaipuu takaisin konsulttipuolelle kiehtoi. Lisäksi painopiste on siirtynyt enemmän Azure-tekemiseen ja isompiin räätäliprojekteihin, joissa pääsee tekemään yhteistyötä muiden osaajien kanssa.

Harri puolestaan tuli yritykseen keväällä 2017 harjoittelijana Azure-akatemian kautta. Hänelle tarjottiin ohjelmistosuunnittelijan tehtävää harjoittelun jälkeen. Tuolloin käytetyt teknologiat olivat uusia, ja Harri pääsi sanojensa mukaan aika nollista omaa osaamistaan kehittämään. Roolissaan Harri on ollut SharePointin kanssa pitkään tekemisissä, nyt painopiste on siirtynyt .NET/C# ja Azure-puolelle. Tehtävät ovat laajentuneet ja nykyisin Harri toimiikin ohjelmistoarkkitehtina.

Tiimi menestyy yhdessä

Molemmat asiantuntijat nostavat tärkeäksi tekijäksi pitkälle työsuhteelleen tiiviin työporukan ja yhteishengen. Yksi Advanian arvoista on Menestymme yhdessä ja molemmat korostavat, että tämä arvo heidän tiimissään toteutuu hyvin. Apua saa aina kun sitä pyytää. Tarvittaessa omatkin työt voivat hetken odottaa, jos tiimikaverilla on tiukka tilanne.

Tiimiin kuuluu tällä hetkellä kahdeksan jäsentä ja kaikki kollegat ovat osaavia ja mukavia. Kolmesti viikossa pidetään tiimipalaveri, jossa jutellaan työasioiden lisäksi myös sosiaalisesti, ja etenkin perjantai-iltapäivisin purkaudutaan viikon jutuista. Tiimi työskentelee pääsääntöisesti etänä, sillä tiimiläisiä löytyy monelta paikkakunnalta. Ajoittain kuitenkin löytyy aika yhteiselle lounaalle tai käydään vapaa-ajalla frisbeegolfailemassa tai pelailemassa jonkun luona yhdessä.

Harrin ja Jounin työpäivät koostuvat koodauksen lisäksi kokonaisratkaisujen pohdinnoista. Silloin tällöin käydään asiakaspalavereissa läpi projektistatusta ja satunnaisesti myös tuetaan myyntiä. Koodaus vaatii aikaa keskittyä, ja monesti palaverit yritetään sopia mahdollisuuksien mukaan yhdelle päivälle. Meneillään on yleensä muutama projekti yhtäaikaisesti. Aiemmin projektit olivat pieniä ja SharePointiin keskittyneitä, mutta viime aikoina enenevissä määrin fokus on mennyt räätäliprojekteihin ja .NET-sovelluskehitykseen.

Tehtävään sopii Jounin ja Harrin mielestä henkilö, jolla on mielellään kyky ja halu poistua mukavuusalueelta, ottaa asiat haltuun ja auttaa muita. Teknisestä taustasta olisi hyvä löytyä mahdollisuuksien mukaan MS Azure ja .NET/C#. Tiimi tekee töitä myös JavaScriptillä ja Reactilla. Osaamista voi löytyä jo vuosien ajalta, mutta myös juniorimpi osaaja on erittäin tervetullut. Pääasia on, että löytyy oma-aloitteisuutta ja aito halu oppia ja kehittyä. Tiimi tukee kyllä vauhtiin pääsemistä.

Vapaa-ajalla molemmat palautuvat aivotyöstä urheilemalla. Tälläkin hetkellä Jouni tekee etätöitä Lapista ja pääsee siellä hiihtelemään. Hän on myös Advanian Outdoor-henkilöstökerhossa aktiivisesti mukana patikoimassa, melomassa ja mitä kerho keksiikään.

Harri kertoo palautuvansa juoksemalla, rullaluistelemassa ja maastopyöräilemällä. Molemmat toteavat, että liikunta auttaa jaksamiseen.

Advanian yrityskulttuuri kehittyy jatkuvasti

Advanialla moni asia on hyvin, mutta kehitettävääkin molemmat löytävät. Harri toivoo, että tulevaisuudessa päästäisiin rakentamaan vielä paremmin urapolkua myös junioreille. Jouni toteaa, että yksiköiden välinen yhteistyö on vielä kehityksen kohde. Yritys on kasvanut kovaa vauhtia yritysostojen kautta, ja toisia voitaisiin tukea vielä enemmän yli yksikkörajojen. Tätä varmasti helpottaa, kun opitaan tuntemaan toisia vielä paremmin.

Advaniasta vielä muutama sananen. Täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin, tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista.

Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut, kuten täydet lomat heti työsuhteen alusta alkaen, lounas- ja virike-etu, työmatka-, hammashoito- ja hierontaetu, erittäin laaja työterveyshuolto, sairaan lapsen hoitoetu, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, työsuhdepolkupyörä ja henkilöstökerhoja.

Tsekkaa avoimet työpaikkamme ja laita hakemuksesi tulemaan! Hakeminenhan on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan!

Rekryterkuin

Pia HR:stä

 

Samankaltaisia