#PeopleatAdvania Pilvipalvelut #LifeatAdvania 10.03.2023

Millaista on työskennellä Advanialla varmistusasiantuntijana?

Advanian tarjoama varmistuspalvelu turvaa organisaatioiden pilvisovelluksissa sijaitsevan kriittisen datan ja varmistaa mahdollisuuden datan palauttamiseen. Varmistustiimissä työskentelevä Mika Kauppinen kertoo monipuolisista työtehtävistä ja ajatuksiaan työskentelystä Advanialla.

Backup Specialistina toimivan Mika Kauppisen tie Advanialla alkoi keväällä 2022. Yritykseen hän päätyi suosittelujen perusteella; entinen kollega oli yrityksessä töissä ja kehui kovasti. Mikalla oli myös yksityiselämässä jälkikasvua tulossa, ja toiveissa oli löytää työpaikka, jossa pystyy yhdistämään työn ja vapaa-ajan. Hän toivoi myös voivansa työssä yhä enemmän keskittyä yhteen kokonaisuuteen ja syventää omaa osaamistaan siinä.

Mika on ollut tyytyväinen valintaansa, sillä porukka ympärillä on todella ammattitaitoista ja osaavaa, meininki on rento, apua saa aina ja tekemiseen luotetaan.

Mikan työpäivät alkavat aamubriiffillä, jossa käydään läpi ajankohtaiset asiat. Sen jälkeen varmistusporukalla on oma vapaamuotoinen varaus. Sen aikana voi yhdessä sparrailla töitä tehdessä, tai olla hiljaa omassa rauhassa; kuin työskentelisi konttorilla, mutta yhdessä etänä.

Mistä varmistus- ja storage-asiantuntijan työ koostuu?

Tehtävät koostuvat varmistusten seurannasta sekä mahdollisten ongelmatilanteiden selvittelystä ja ratkomisesta. Työhön kuuluu myös asiakkaiden tikettien hoito. Tiketit tulevat tiimille järjestelmän kautta, joten puhelimeen vastailua ei juurikaan ole. Tiimi ylläpitää varmistusjärjestelmiä, hoitaa kapasiteettien seurantaa ja kehittää ympäristöä.

Taustalla tehdään myös infran ylläpitoa ja elinkaaren hallintaa, dokumentointia ja Wikiohjeita. Tiimi työskentelee pääosin etänä, mutta silloin tällöin on mukava piipahtaa konttorillakin ja lounastaa yhdessä.

Mika kuvailee olevansa kollegana rauhallinen, helposti lähestyttävä ja auttavainen. Hänen mielestään tehtävään sopii henkilö, jolla on hyvä perusymmärrys infrasta ja palvelimista. Porukkaan istuu Mikan mukaan oma-aloitteinen tiimipelaaja. Pienessä tiimissä kommunikointi ja toisten jeesaaminen ovat avainasemassa. Työt oppii kyllä, ja kollegat ovat valmiita neuvomaan.

Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan

Advanialla Mika on arvostanut hyvän ja osaavan porukan lisäksi erinomaisia työsuhde-etuja, kuten kattavaa työterveyshuoltoa ja polkupyöräetua. Hän kokee myös, että työn ja vapaa-ajan saa hyvin rytmitettyä. Vapaa-ajalla Mika viettääkin aikaa perheen kanssa ja Leo-koiraa lenkittäen. Kuntosalillakin tulee välillä käytyä. Lisäksi lautapelit ja elokuvien katselu ovat mieluisaa ajanvietettä.

Kaikissa yrityksissä on toki aina myös kehityskohteita. Mika kokee, että Advanialla suurimpana on varmaankin kasvun tuomat haasteet käytäntöjen yhdenmukaistamisessa.

Advaniasta vielä muutama sananen; täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

Tsekkaa lisätietoja Advaniasta ja avoimista työpaikoista meidän urasivuiltamme. Hakeminenhan meille on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan! 

Rekryterkuin

Pia, Talent Acquisition Manager

Aiheeseen liittyvää

#PeopleatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...