Millaista on VMware-asiantuntijan työ Advanialla?
#PeopleatAdvania #LifeatAdvania 23.03.2023

Millaista on VMware-asiantuntijan työ Advanialla?

Alustapalveluista vastaavassa tiimissä Virtualization Specialistina työskentelevä Raine Rajala kertoo monipuolisista työtehtävistä VMware-ympäristössä ja ajatuksiaan työskentelystä Advanialla. 

Raine Rajala tuli Advanialle keväällä 2021. Entisiä työkavereita oli siirtynyt yritykseen ja he kehuivat kovasti meininkiä. Näin Rainekin päätyi kuuntelemaan, mitä yrityksellä olisi tarjota. Keskustelut sujuivat jouhevasti ja nopeasti, työnkuva oli kiinnostava ja edellisessä yrityksessä oli iso hanke valmistumassa, joten päätös siirtyä oli helppo.

Raine ei ole päätöstään katunut, vaan on viihtynyt erittäin hyvin. Erittäin osaavien työkavereiden ja yhdessä tekemisen lisäksi hän on pitänyt erityisesti siitä, että turhia palavereita ei ole. Omat työpäivänsä saa suunnitella hyvin vapaasti. Advanialla pääsee myös olemaan mukana kehityksessä, tekemään kiinnostavia asioita ja oppimaan aina uutta. Asiantuntijoihin luotetaan ja kaikki auttavat mielellään toisiaan.

Työn vastapainona Raine liikkuu luonnossa, kalastaa ja saattaa löytyä myös joskus rokkifestareilta.

Rainen työpäivissä on mukavaa vaihtelua, esimerkiksi VMware-teknologialla toteutetun pilvisalituotteen kehittämistä, data center -infran modernisointia ja toki myös normaaleja ylläpitotehtäviä sekä VMware-ympäristöjen päivittämistä. Raine on myös tarvittaessa mukana asiakasympäristöjen speksaamisessa ja arkkitehtuurien suunnittelussa. Tikettejä tulee harvoin; pätevät asiantuntijat selvittävät suurimman osan pyynnöistä jo asiakkaan yhteydenoton yhteydessä.

Tiimi vastaa alustapalveluista ja tiimistä löytyykin VMware-osaajien lisäksi muun muassa varmistusasiantuntijoita. Aamut alkavat vapaaehtoisella palaverilla, jossa tiimi käy läpi keskeneräiset asiat, jakaa tietoa ja juttelee meneillään olevista töistä. Työtä voi tehdä täysin etänä, mutta Raine mielellään välillä piipahtaa lähimmällä konttorilla Kuopiossa työkavereita moikkaamassa.

Raine kokee, että uudella tiimiläisellä olisi hyvä olla jo jonkin verran kokemusta IT-alalta esimerkiksi konesaleista, palvelimista ja virtualisoinnista, erityisesti VMwaresta. Tärkeää on myös halu oppia ja jakaa omaa osaamista. Kollegana Raine kertoo auttavansa mielellään löytämään keinoja helpottaa työntekoa, hän on kehitysorientoitunut ja tykkää viedä asioita eteenpäin.

Advanialla moni asia on todella hyvin, mutta kehityskohteena tulevaisuudessa Raine näkee, että toimintojen kehittäminen ja yhtenäistäminen entisestään sekä uusien ratkaisujen tuotteistaminen toisivat vielä lisää struktuuria tekemiseen.

Advanialla panostetaan osaamisen kehittämiseen ja hyvinvointiin

Advaniasta vielä muutama sananen; täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

Tsekkaa lisätietoja Advaniasta ja avoimista työpaikoista meidän urasivuiltamme. Hakeminenhan meille on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan! 

Rekryterkuin

Pia, Talent Acquisition Manager

Aiheeseen liittyvää

#PeopleatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...