#PeopleatAdvania Laitteet #LifeatAdvania 28.10.2021

Mitä kuuluu työhön Advanian laitehallintatiimissä?

Teemu Mikos tuli Advanialle keväällä 2020 juuri koronan kynnyksellä. Tie tänne kulki siten, että hänen silloinen pitkäaikainen työnantajansa ulkoisti sisäiset IT-palvelut Advanialle. Aluksi tilanne toki pohditutti ja harmittikin hieman, mutta ilokseen Teemu huomasi pian, että kyseessä ei ollutkaan ollenkaan huono juttu. Siirtymä tehtiin helpoksi ja Teemu kiittelee erityisesti sitä, kuinka lämpimästi hänet otettiin Advanialla vastaan niin uusien työkavereiden kuin henkilöstöhallinnonkin puolesta. Aluksi Teemu oli lähituessa, ja sen jälkeen siirtyi syksyn 2020 aikana nykyiseen tiimiinsä laitehallintaan.


Teemulla on pitkä, jo parinkymmenen vuoden tausta it-lähitukihommista erilaisilla työkaluilla; nykyisin käytössä on onneksi hyvin modernit työkalut kuten Microsoft Endpoint Manager (Intune & SCCM) ja VMware Workspace ONE.  Vapaa-ajallaan Teemu viettää aikaa perheen kanssa puuhastellen. Ennen koronaa tärkeänä harrastuksena oli keskiaikaharrastus ja siihen liittyvät tapahtumat; Teemu toivookin pian pääsevänsä taas rakkaan harrastuksen pariin. Lisäksi ruoanlaitto ja jousiammunta ovat lähellä sydäntä.  

Teemu_MikosKollegana Teemu (kuvassa) on tiimipelaaja, ja kokeekin, että heidän tiiminsä on aidosti joukkue, jossa saa ja pitää pyytää apua, kun tarvitsee. Kaikki pyrkivät jeesaamaan toisiaan. Tulevilta kollegoilta Teemu toivookin samaa tiimipelaamisen ja tiedon jakamisen halua. Saa rohkeasti kysyä; kysymykset usein auttavat kaikkia muitakin.

Tiimin hoitamista tehtävistä Teemu kertoo, että päivät kuluvat laitehallinnan ja ohjelmistojen parissa. Muun muassa ohjelmistopaketointi, päivityksien jakaminen ja hallinta sekä uusien laitteiden esiasennukset ja automatisoinnit kuuluvat tehtäviin. Lisäksi hän mainitsee ylläpidon ja uusien sovellusten paketointien jaon. Toki myös samat tehtävät mobiilipuolella kuuluvat portfolioon. Tiimissä myös yritetään hieman pysyä kartalla toisten tehtävistä, jotta pystytään tarvittaessa auttelemaan. Nykyisellään muutaman hengen tiimi on sijoittunut eri puolille Suomea, joten homman pystyy hanskaamaan hyvin myös etänä.

Teemun ajatuksia Advaniasta

Teemu on pitänyt Advanialla työskentelystä kovasti juuri hyvän työporukan vuoksi. Lisäksi hänen mielestään yrityksessä ylipäätään välitetään ja pidetään huolta työntekijöistä mm. mainioiden henkilöstöetujen avulla. Henkilökohtaisesti hän perheellisenä arvostaa sitä, että lapsien mahdolliset tarpeet ja työnantajan jousto näihin liittyen on toiminut hyvin.

Työnantajastaan Teemu ei keksi juurikaan moitteen sanaa; toki yrityksen nopea kasvu ja kaikkien tekemä etätyöskentely ovat vaikuttaneet siihen, etteivät kaikki ole oppineet täysin tuntemaan toisiaan, tai sitä, mitä tarkalleen eri tiimeissä tehdään. Toki varmasti tämäkin on työn alla, ja Teemu mainitseekin, että Slackissä jaetaan hyvin tietoa, ja varmasti vielä selkeämmin jatkossa kerrotaan, mistä eri tiimit ovat vastuussa.

Advanialla panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

 

Tsekkaa lisätietoja Advaniasta ja avoimista työpaikoista urasivuiltamme.

Hakeminenhan meille on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan! 😊

Rekryterkuin,
Pia, Talent Acquisition Manager

Aiheeseen liittyvää

#PeopleatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...