Pilvipalvelut Tekoäly 30.05.2024

Näin AI Hub vie yrityksesi nopeasti tekoälyn tehokäyttäjäksi

Advania

Mikko Niemi

AI Team Leader

Miltä kuulostaisi juuri oman yrityksesi liiketoiminnan tarpeita vastaava luova tekoäly? Sellainen on Advanian kehittämä AI Hub -alusta, joka on kustannustehokas ja otettavissa käyttöön hyvin nopeasti, vaikka se on räätälöity. Lue, miten Advania AI Hub toimii ja kuinka monipuolisia etuja se tarjoaa!

Markkinoilla on vauhdilla kasvava joukko erilaisia generatiivisen eli luovan tekoälyn valmisratkaisuja. Niiden kielimallit ovat tehokkaita ja koeteltuja.

Valmisratkaisuja on kuitenkin vaikea tai mahdoton kytkeä oman yrityksesi kannalta olennaisiin tietoihin, kuten asiakasdataan tai henkilöstöhallintoon. Kustannusten hillitsemisen vuoksi niiden käyttäjäkunta yrityksessä saattaa jäädä suppeaksi, koska hinnoittelu perustuu käyttäjäkohtaiseen lisenssiin. Heikkoutena on myös riski keksiä sisältöjä, jos koulutusaineistosta puuttuu tietoja.

Toisenlainen polku tekoälyyn on räätälöinti, jota edustaa Advanian AI Hub.

K: Advanian tekoälyn kehitysyksikön vetäjä Mikko Niemi: Mikä on Advania AI Hubin idea?

V: AI Hubin kantava ajatus on mahdollistaa yrityksellesi yhden luukun periaatteella yksi GPT-tekoälyalusta, joka ei kuitenkaan ole yksi tekoäly, vaan kokonainen joukko erilaisia tekoälyagentteja. Sen avulla pääset nopeasti eteenpäin ja saat räätälöidysti oman yrityksen tarpeita vastaavan ratkaisun.

K: Miten eroavat toisistaan AI Hub ja esimerkiksi Microsoftin Copilot-valmisratkaisu?

V: Molemmille voi olla tarvetta ja yrityksesi voi hyvin käyttää niitä rinnan. Microsoftin Copilot on äärettömän hyvä generalisti etenkin, kun työskennellään M365-ympäristössä. Sen sijaan AI Hub on räätälöitävissä yrityksen näköiseksi. Kaikki lähtee molemmissa omasta tavoitetilasta, johon saattaa päästä molemmilla. Jos olennaista on päästä kiinni sähköposteihin ja tehtäviin, silloin on turha räätälöidä, koska Copilot jo tekee sen.

K: Kuka on kehittänyt AI Hubin ja mitä se sisältää?

V: Alusta on meillä Suomessa Advanialla rakennettu ja validoitu Microsoft Azuren määrittelemän teknologia-arkkitehtuurin päälle. Se mahdollistaa joustavasti niin eri tietolähteiden, toiminnallisuuksien kuin kielimallien hyödyntämisen eri käyttötarpeisiin.

K: Kerro tarkemmin, mitä tarkoittavat mainitsemasi agentit?

V: Ne ovat tiettyyn tarkoitukseen erikoistuneita tekoälyjä, jotka ovat aina tietoisia yrityksesi omasta kontekstista. Voit esimerkiksi luoda henkilöstön ohjeet tuntevan agentin, joka osaa vastata, miten toimia, jos työntekijäsi kertoo haluavansa lunastaa leasing-läppärin, kun leasing-sopimus päättyy. Toisenlainen agentti voi olla perehtynyt IT-käytäntöihin ja auttaa tyypillisissä ongelmatilanteissa 24/7. Jokin agentti voisi myös hakea toisesta järjestelmästä tilannetietoa, kuten reaaliaikaista liiketoimintadataa. Agenteissa voit käyttää isoa valikoimaa erilaisia kielimalleja.

K: Kuinka nopeasti uutta toiminnallisuutta voi agenttien avulla kehittää?

V: Advania AI Hub -alustan ja agenttien avulla pääsee jo muutamassa viikossa käyttöönotosta löytämään toimivia käyttötapauksia proof-of-concept-kokeilujen kautta. Aluksi voi tehdä jonkin skenaarion esimerkiksi viidestä agentti-ideasta ja edetä iteratiivisesti. Näin voi todentaa, toimiiko idea ja miten sitä voisi edelleen jatkokehittää.

K: Mistä agentit ammentavat tietoa vastauksiin?

V: Agentin voi liittää esimerkiksi HR-järjestelmään ja IT:n leasing-tietoihin, jolloin se osaa yhdistää tiedot ja antaa oikean vastauksen nopeammin ja varmemmin kuin HR:n tai IT:n ihminen osaisi. Agentti ei tiedä mitään muuta kuin olennaisen datan, johon se on erikoistunut.

K: Millä tavalla AI Hub voi auttaa työntekijöitä?

V: Iso etu tulee yhtenäisestä käyttökokemuksesta. Käyttäjän ei tarvitse miettiä, menenkö kysymään asiaa vaikkapa laskutuksen tai HR:n tekoälyltä.

K: Mitä voit kertoa AI Hubin turvallisuudesta?

V: Se takaa yritysturvallisuuden erinomaisesti. Ensinnäkin se rakennetaan yrityksen omaan Azure-ympäristöön, toiseksi käytössä on vahva käyttäjien autentikointi ja kolmanneksi yrityksen dataa ei koskaan valu minkään kielimallin yleiseen kouluttamiseen.

K: Kuinka paljon AI Hub maksaa?

V: Perustamiskustannukset ovat kiinteästi 9900 euroa, mukaan lukien yrityksen oman brändin mukaisen käyttöliittymän. Optiona saat esimerkiksi erikoiskyvykkyyksien kehitystä ja vaihtoehtoisia käyttöliittymiä. Azure-kustannukset laskutetaan käyttöperusteisesti, ja ne voivat asettua muutaman satasen haarukkaan per kuukausi.

K: Entä onko siinä jokin lisenssimaksu per käyttäjä?

V: Käyttäjäkohtaista maksua ei ole. Eli olkoon tarve saada tekoäly vaikkapa sadoille tai viidelle työntekijälle, hinta on sama.

K: Miksi yritykseni valitsisi Advania AI Hubin?

V: Koska se on joustava, nopeasti asennusvalmis, laajennettavissa ja kehitettävissä kokemusten kautta sekä kustannuksiltaan helposti hallittavissa.


Haluatko kuulla AI Hubista vielä tarkemmin? Ilmoittaudu webinaariimme 6.6.2024 tästä linkistä! Aiheeseen liittyvää