Naisten osuuden teknologia-alalla pitää kasvaa – syitä hakeutua IT-alalle on paljon
#PeopleatAdvania #LifeatAdvania 03.05.2023

Naisten osuuden teknologia-alalla pitää kasvaa – syitä hakeutua IT-alalle on paljon

IT- ja kyberala kaipaavat diversiteettiä. Meidän pitää rikkoa mielikuvaa siitä, että IT-ala on miehinen, ja että vain miehet pärjäävät teknisillä aloilla. Teknologian parissa oppii työskentelemään kuka vain harjoittelemalla ja konkreettisella tekemisellä. Naisia tarvitaan alalle enemmän, jotta voidaan suunnitella ja toteuttaa paremmin ja tasaisemmin kaikkia ihmisryhmiä palvelevia ratkaisuja.  

PwC:n Global Workforce Hopes and Fears Survey 2022 -selvitykseen sisältyvän Empowerment Indexin mukaan teknologia-alalla naiset ovat eniten voimaantuneita. Teknologia-alalla työskentelevät kokevat muilla toimialoilla toimivia useammin, että heillä mm. on vapaus tehdä töitä paikasta ja ajasta riippumattomasti. He myös kokevat saavansa riittävän palkkion tekemästään työstä ja heidän nykyinen työnantajansa tarjoaa selvän urapolun edetä tehtävissä.

Miksi IT-alalle kannattaa hakea?

Me Advanialla haluamme tukea naisten osallisuutta alalla ja kannustaa hakemaan töihin IT-alalle. Kysyimme meillä työskenteleviltä naisilta, miksi heidän mielestään IT-alalle kannattaa hakeutua.  

Tässä vastauksia:

  • IT-alalle on mahdollista päästä ilman teknisen alan koulutusta, ja moni onkin päätynyt alalle sattuman kautta ja pikkuhiljaa muiden tehtävien kautta. Useampi Advanialla työskentelevä nainen ei ole opiskellut teknisellä alalla, vaan on päätynyt alalle omaa kiinnostustaan ja harrastuneisuuttaan.
  • IT-alalla pääsee tekemään töitä uusien asioiden ja teknologioiden äärellä, ja työn tekeminen on joustavaa ja usein paikasta riippumatonta. Monissa tehtävissä pystyy joustavasti työskentelemään kotoa, mikä auttaa oman vapaa-ajan ja vaikkapa perhearjen suunnittelua. 
  • IT-ala on nopeatempoista ja kehittyy sekä uudistuu jatkuvasti, minkä johdosta uuden oppiminen on vauhdikasta ja jopa elinehto. Alalla on mahdollista kehittyä ja edetä nopeammin kuin monella muulla alalla.
  • IT-alan palkkataso on myös useita aloja parempi ja työntekijäedut ovat kattavat. 
  • Erilaisia alan tapahtumia on tarjolla paljon. 
  • IT-ala tarjoaa haastavia tehtäviä, joissa pääsee kehittämään omaa osaamista ja työskentelemään itseohjautuvasti. Oman työn sisältöön pääsee myös vaikuttamaan, eikä kukaan höngi jatkuvasti niskaan. Ongelmanratkaisukykyä saa hyödyntää paljon, ja usein saa olla todella tyytyväinen itseensä sopivien ratkaisujen löytyessä! Tekemällä kehittyy, ja uusia mahdollisuuksia avautuu jatkuvasti. 
  • Työtehtäviä sekä -rooleja on tarjolla monipuolisesti. IT-alalla tarvitaan myös muuta kuin teknologiaosaamista.  

Tsekkaa avoinna olevat työpaikat sivuiltamme!

Kokemuksia ja vinkkejä IT- ja kyberalalle hakeutumiseen

Olemme tänä vuonna mukana Women4Cyber Finland -yhdistyksen toiminnassa. Women4Cyber Finland ry eli W4CFI pyrkii lisäämään naisten kiinnostusta ja siten osuutta kyber- ja tietoturva-alan tehtävissä Suomessa.  

Järjestimme keskiviikkona 24.5.2023 Women4Cyber Finlandin kanssa tapahtuman, jossa käsittelimme tietoturvan merkitystä eri työtehtävissä, kokemuksia ja vinkkejä IT- ja kyberalalle hakeutumiseen sekä oman kyberosaamisen kehittämisestä. Kolme advanialaista naista kertoi omista kokemuksistaan ja urakehityksestään.

 

Aiheeseen liittyvää

#PeopleatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...