Digitaalinen työympäristö Power Platform 27.05.2024

Miksi tarjoamme kehusovelluksemme täysin maksutta kaikkien organisaatioiden käyttöön?

Rakensimme Advanialle ystävänpäivän kunniaksi oman Power Platform -pohjaisen kehusovelluksen, jonka kautta työntekijät saivat lähettää nimettömästi kehuja kollegoilleen. Viikon aikana kehuja kertyi yli 800, mikä on huikea määrä! Tässä blogissa kerromme tarinan kehusovelluksen taustalla sekä miksi haluamme tarjota sovelluksen maksutta myös teidän organisaation käyttöön.

Power Platform -tiimimme sai Advanian sisäisenä palautteena toiveen, että rakentaisimme ystävänpäiväksi sovelluksen, jonka tavoitteena olisi rohkaista mahdollisimman monia antamaan helposti ja anonyymisti positiivista palautetta kollegoilleen. Tiimimme otti työn ilolla vastaan ja ideaa lähdettiin heti suunnittelemaan ja toteuttamaan.  Ideana sovelluksessa oli, että palautteen antaminen olisi mahdollisimman vaivatonta käyttäjille. Microsoftin saumattomasti yhteen sopivat teknologiat varmistivat nopean kehittämisen sekä helppokäyttöisen lopputuloksen.  

SharePointin päälle rakennettuun Fresh-intranettiimme upotettiin Power Apps -kehusovellus sekä painike palautteen antamista varten. Painikkeesta pääsee täyttämään Microsoft Forms -lomakkeen, josta Power Automate kirjoittaa palautteet SharePoint-listalle. Listan kautta Power Apps -sovellus näyttää palautteet käyttäjille. Microsoft Forms -lomake mahdollistaa anonyymin palautteen antamisen, mikä oli yksi tärkeimmistä yksittäisiä syitä käyttää Microsoft Formsia tässä projektissa.  

Power Apps -kehusovellus näyttää käyttäjän saamat kehut sovelluksen etusivulla. Käyttäjät voivat myös käydä katsomassa muiden saamia kehuja ja suodattaa kehuja valitsemansa henkilön mukaan. Graafinen suunnittelijamme teki sovelluksesta helppokäyttöisen sekä suunnitteli että toteutti miellyttävän visuaalisen ilmeen sovellukselle.  

Kehusovelluksesta saadut opit ja hyödyt  

💎 Sovelluksen lisääminen intramme etusivulle helposti löydettäväksi lisäsi selvästi ihmisten motivaatiota antaa kehuja.  

💎 Aina ei ole helppoa antaa kehuja omalla nimellään, ja tähän kehusovellus toi ratkaisun. Kehujen antaminen nimettömänä poisti monelta kynnyksen kehua kollegaa, jolloin suurempi joukko ihmisiä intoutui antamaan palautetta.  

💎 Lomakkeessa pystyi valitsemaan valmiiden kehuvaihtoehtojen ja vapaan kehukentän välillä, tai täyttämään molemmat kehua annettaessa. Vapaaseen tekstikenttään kirjoitettiin paljon kehuja, mutta myös valmiita kehuvaihtoehtoja käytettiin runsaasti.  Valmiit kehuvaihtoehdot vauhdittivat nopean palautteen antamista, eikä jokaista kehua tarvinnut itse keksiä.  

💎 Omien palautteiden näkyminen sovelluksen etusivulla piristää työpäivää, minkä lisäksi oli mielenkiintoista päästä lukemaan muille annettuja kehuja.  

💎 Sovelluksen sisäinen mainostaminen auttoi ihmisiä löytämään kehusovelluksen, ja vilkas keskustelu aiheen ympärillä innosti ihmisiä antamaan lisää kehuja.  

Lyhyenä yhteenvetona voimme todeta, että kun palautteen antaminen on tehty helpoksi, anonyymiksi sekä visuaalisesti miellyttäväksi, ihmiset intoutuvat antamaan palautetta. Positiivisen palautteen antamisella sekä vastaanottamisella on selvästi työpäivää piristävä vaikutus! 

Sovellus on nyt maksutta saatavilla myös teille!

Tarjoamme sovelluksen maksutta myös muiden organisaatioiden käyttöön, sillä haluamme Advanialla luoda kestävää arvoa yhteiskunnalle teknologian älykkäällä käytöllä. Uskomme, että älykäs teknologian hyödyntäminen on kestävän yhteiskunnallisen kehityksen ja asiakkaidemme menestyksen edellytys.

 

Kehusovelluksen käyttöönotto

Pääset lataamaan kehusovelluksen ja käyttöohjeistukset alla olevan linkin takaa

Aiheeseen liittyvää