Tehokkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Azure Virtual Desktopin avulla
Pilvipalvelut Digitaalinen työympäristö Azure 07.12.2023

Tehokkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Azure Virtual Desktopin avulla

Virtuaalista työpöytää voit käyttää missä tahansa oletkin ja millä tahansa laitteella. Azure Virtual Desktopin avulla saat pilven tarjoamista mahdollisuuksista paljon irti – tietoturvasta tinkimättä.

Uskomme, että monen organisaation kohdalla kokonaan pilvessä toimiminen tuo enemmän etuja kuin osittainen pilviratkaisuiden käyttö. Esimerkiksi täysin pilvipohjainen Microsoft Azure -ympäristö on erittäin joustava ja sitä voidaan hallita keskitetysti.

Microsoftin pilvipohjainen Azure Virtual Desktop sopii kuitenkin myös organisaatioille, jotka eivät ole vielä siirtyneet täysin pilvipohjaiseen ympäristöön. Virtuaalisen työpöydän avulla käyttäjät voivat hyödyntää kaikkia Azuren sovelluksia, ja IT-osasto voi aloittaa siirtymän paikallisesta ympäristöstä pilvipohjaiseen ympäristöön.

 

 

Citrix vai Azure Virtual Desktop?

Monet tietävät Citrixin virtuaalisen työpöytäratkaisun ja vertaavat sitä Azure Virtual Desktopiin. Molemmat palvelut tarjoavat virtuaalisia työpöytiä, mutta Microsoftin palvelun etuna on ensisijaisesti sen integrointi Microsoft 365 -ympäristöön ja kaikkiin siihen liittyviin sovelluksiin.

Jos organisaatiollasi on Microsoft 365 -lisenssi, sinulla saattaa olla jo pääsy Azure Virtual Desktopiin. Alkuun pääsee tekemällä käyttöönottosuunnitelman ja tarvittavat tekniset määrittelyt. Kun kaikki on valmiina, organisaatiosi maksaa vain kulloinkin käyttämästäsi kapa­siteetista.

Azure Virtual Desktopin käyttöön oikeuttavat lisenssit ovat Microsoft 365 E3/A3, Microsoft 365 E5/A5 ja Microsoft 365 F3 tai Microsoft 365 Business Premium, Windows Enterprise E3/E5, Windows Edu E3/E5 ja Windows VDA.

Azure Virtual Desktopin edut

Azure Virtual Desktopin avulla

  • IT-osasto voi työskennellä keskitetymmin
  • työntekijöiden joustavuus arjessa lisääntyy
  • kalliiden laitteistojen ja tallennuskapasiteetin tarve vähenee.

Nämä ovat yleisestikin pilvipohjaisen liiketoiminnan etuja.

Alla käymme läpi viisi Azure Virtual Desktopin etua.

1. Parempi tietoturva ja suojaus

Azure Virtual Desktop toimii kokonaan Azure-pilvialustalla. Azure käyttää suojausominaisuutta ja suojaa siten kaikki tietosi ehdollisella käyttöoikeudella ja moni- tai kahdenkertaisen todennuksen avulla. Nämä suojaavat sinua 99,9 %: lta hyökkäyksistä.

Azure Virtual Desktop on siis erittäin tietoturvallinen palvelu. Koko pilvessä ajettavan palvelun suuri etu on, että pääsy sovellusten haavoittuvuuksiin on rajoitettu. Perinteinen tapa julkaista sovelluksia datakeskuksen kautta. Tällöin IT-osaston on avattava portit, joiden kautta luvattomat henkilöt pääsevät käsiksi sovelluksen haavoittuvuuksiin. Kun sovellukset julkaistaan Azuressa, tällaisia avoimia portteja ei ole.

2. Pienempi IT-osaston kuormitus

Yksi Azure Virtual Desktopin käyttöönoton suurimmista eduista on kyky yksinkertaistaa sovellusten käyttöönottoa. Tämä on perinteisesti ollut aikaa vievä tehtävä yrityksen IT-osastolle, sillä se on jouduttu tekemään paikallisesti kaikilla työntekijöiden laitteilla.

Azure Virtual Desktopin avulla sovellusten käyttöönottoa voidaan hallita keskitetysti yhdeltä koneelta. Näin IT-osasto voi säästää aikaa ja resursseja.Lisääntynyttä tai vähentynyttä kapasiteetin tarvetta voidaan seurata yhdestä paikasta ja tehdä tarvittavat toimenpiteet nopeasti ja tehokkaasti. Myös käyttöoikeuksia hallitaan keskitetysti.

3. Lisää joustavuutta työpäivään

Virtuaalinen työpöytä antaa työntekijöille mahdollisuuden työskennellä haluamallaan laitteella paikasta riippumatta, tehokkuudesta tai turvallisuudesta tinkimättä. Azure Virtual Desktopin avulla kaikki työntekijät voivat käyttää tiedostojaan ja sovelluksiaan ikään kuin he käyttäisivät niitä paikallisesti. Käyttäjä käyttää työpöytäänsä lataamalla sovelluksen tai avaamalla Azure Virtual Desktopin selaimessa. Sisäänkirjautumisen yhteydessä käytetään henkilön Entra ID (ent. Azure AD) -tiliä, mikä varmistaa, että pääsy on turvallinen ja henkilö on se, joka väittää olevansa.

4. Vähemmän laitteistovaatimuksia

Sen lisäksi, että Azure Virtual Desktop tarjoaa enemmän joustavuutta, parempaa tietoturvaa ja vähemmän hallinnollista työtä IT-osastolle, se tarjoaa myös mahdollisuuden suorittaa useita istuntoja samanaikaisesti samasta koneesta. Windows 10 Enterprisen usean istunnon avulla useat käyttäjät voivat käyttää virtuaalisia työpöytiään yhdeltä keskitetyltä koneelta. Tällainen tarve voi olla esimerkiksi oppilaitoksissa.

Tämä vähentää kalliiden, paljon huoltoa vaativien laitteistojen tarvetta nopeudesta ja kapasiteetista tinkimättä. Niin kauan kuin käyttäjä toimii vain virtuaalisella työpöydällä, asiakirjoja ei tarvitse ladata paikalliselle laitteelle. Tämä on turvallisempaa organisaatiolle ja helpompaa käyttäjälle.

5. Helppo skaalata tarpeen mukaan

Azure Virtual Desktopin ja OneDriven avulla saat nopean ja rajattoman tallennuskapasiteetin ilman, että se maksaa organisaatiolle mitään ylimääräistä. Voit delegoida pienempiä virtuaaliympäristöjä ja vähemmän tallennuskapasiteettia kullekin käyttäjälle samalla kun tarjoat markkinoiden parhaan ja joustavimman pääsyn tiedostoihin ja asiakirjoihin.

Advania auttaa sinua pääsemään alkuun Azure Virtual Desktopin käyttöönotossa

Azure Virtual Desktopin käyttöönotolla otat askeleen kohti täydellistä pilvipohjaista ympäristöä Microsoft Azuressa. Olemme apunasi heti kun olet valmis aloittamaan! Lue lisää ja ilmoittaudu työpajaan.

Mikä on Azure Virtual Desktop ja kenelle se sopii? Lataa opas

Advania on Microsoft AI Cloud Partner ja tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia, Microsoftin teknologioihin perustuvia ratkaisuja. Lue lisää Microsoft-palveluistamme.

 

Katso Azure-sarjamme tallenteita

Sujuvasti Azure-pilveen

Azure-ympäristön hallinta 101

Kehitä Azure-ympäristösi kesäkuntoon ja ymmärrä kustannukset

 

Osallistu Advanian Azure Virtual Desktop -työpajaan

Työpajassa käydään läpi käyttöönoton mallit, palvelun arkkitehtuurisuositukset, tietoturva, lisensointi ja muut palvelussa tärkeät suunnitteluvaiheen asiat.

Aiheeseen liittyvää