Tekoäly on tullut jäädäkseen - Advania Finland
Digitaalinen työympäristö Microsoft 365 17.11.2023

Tekoäly on tullut jäädäkseen - Vuosittainen Microsoft Ignite linjasi Microsoft-tuotteiden kehityksen suunnan

Vuosittaisessa Microsoft Ignite  -tapahtumassa sai hyvän kuvan Microsoft-tuotteiden kehityksen suunnasta, jonka vuoksi olemme seuranneet Advanialla tapahtuman puheenvuoroja jälleen tarkasti. Nyt laajasti puhututtava tekoäly oli odotetusti tapahtuman agendalla, jonka lisäksi puheenvuoroissa käsiteltiin infrastruktuurin suojaamista sekä datan ja liiketoiminnan sovellusten hallintaa. Tapahtumasta oli helppo tehdä päätelmä, että tekoäly on tullut jäädäkseen ja tulee vaikuttamaan tietotyöläisten työarkeen pysyvästi. 

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja tulee tehostamaan työskentelyä jatkossa entistä monipuolisemmin. Microsoft Ignitesta sai kuvan, että kaikkiin Microsoft-tuotteisiin tullaan hakemaan jonkunlaista tekoäly (AI) -kulmaa. Samaa ajatusta vahvistaa myös Microsoftin suuri investointi tekoälyteknologiaan sekä uusin tekoälykumppanuuksiin. Investoinneilla pyritään lisäämään AI-pohjaisen teknologian toimintavarmuutta. Vahvan tekoälypainotuksen lisäksi panimme merkille, että Microsoft-tuotteiden nimeämiskäytännöt sekä lisenssien kustannusrakenteet muuttuvat. 

Microsoftin tekoälypainotus tulee vaikuttamaan lisenssien kustannusrakenteisiin

Microsoftin tekoälypainotus tulee ilmeisimmin näkymään myös lisenssien hinnoittelussa. Joidenkin tuotteiden kustannusrakenne kääntyy täysin uuteen asentoon jollain aikavälillä, kun entisiä lisämaksullisia ominaisuuksia sisältyy jatkossa peruslisensseihin ja niiden tilalle tuodaan premium-tarjoomaan uusia tekoälyavusteisia toimintoja.

On toki mahdollista - ja ehkä jopa todennäköistä, että kaikki uudet tekoälyominaisuudet eivät tule saavuttamaan laajaa suosioita, joka voi johtaa siihen, että niiden tuki aikanaan hiipuu. Loppukäyttäjien aktiivisuudella ja palautteella on siis jatkossakin suuri rooli siinä, miten Microsoftin työvälineet kehittyvät jatkossa.

Microsoft 365 Copilot on ollut tervetullut lisä Microsoft-tuoteperheeseen

Kysyimme marraskuun Keep on Track -webinaarissa osallistujilta ovatko he ottaneet jo Microsoft 365 Copilotin käyttöönsä ja ainoastaan 3% vastanneista totesi, että Copilot on jo käytössä. On kuitenkin nähtävissä, että enemmistö on hyvin innoissaan Copilotin käyttöönotosta, joka antaa vahvan signaalin siitä, että Microsoft 365 Copilot on ollut tervetullut lisä Microsoft-tuoteperheeseen.

Microsoft on puolestaan saanut jo statistiikkaa ja palautetta käyttäjiltä, että Copilot tehostaa työntekoa monella tapaa. Ei ole siis ihme, että tämä tekoälyratkaisu on otettu positiivisesti vastaan ja monissa yrityksissä (46% kyselyymme vastanneista) on suunnitelmissa ottaa Microsoft 365 Copilot käyttöön.  

Copilot graafi-1

 

 

 

 

Miten Copilot voi jo nyt tehostaa yrityksenne työskentelyä?

Kuun alussa julkaistun Microsoft 365 Copilotin käyttöönottoa ovat mahdollisesti jarruttaneet vielä tietyt reunaehdot, kuten 300 lisenssin minimitilausmäärä ja merkittäväksi muodostuva aloittamisen kokonaiskustannus. Vaikka tuote vaatii vielä mielestämme jatkokehittämistä, on siinä jo lukuisia hyviä ominaisuuksia, joilla voi tehostaa työntekoa. Listasimme Copilotin nyt käytössä olevista ja hyvin toimivista ominaisuuksista aiempaan blogiimme.

Pysy mukana M365-radalla Advanian kanssa

Advanian Keep on Track -webinaarisarja auttaa pysymään Microsoft 365 -radalla mukana. Marraskuun webinaarissa kävimme läpi tuoreimmat uutiset Microsoft rintamalta sekä miten tekoäly (AI) vaikuttaa Microsoftin tuotteisiin.

Kuuntele marraskuun webinaarin tallenne ja ota M365-ympäristö haltuun! >

Aiheeseen liittyvää