Tietokantapalvelut

Tietokantapalvelut

Tietokantojen tietoturvallista ylläpitoa ja kehitystä

Turvaa yrityksenne kriittinen data tietokantapalveluilla

Advanialla on tietokantoihin ja niiden ajoalustoihin erikoistunut IT-palveluyksikkö, joka toimittaa tietokantojen valvonta-, hallinta- ja käyttöpalveluita, tietokantojen tietoturvapalveluita sekä lisenssipalveluita.

Palvelemme asiakkaitamme kattavasti tietokantaratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntijoillamme on pitkä ja vankka kokemus haastavista ongelmatilanteista. Palvelemme asiakkaitamme Oracle-, DB2-, SQL Server-, PostgreSQL-, MySQL- ja MongoDB-tietokantoihin liittyvissä töissä. Autamme hätätilanteissa ja toimitamme DBA:t pitkäkestoisempiin projekteihin.

Ydinosaamistamme on tietokantaympäristöjen käytettävyys ja tietoturva. Tärkeä tietopääoma tulee suojata kiihtyvällä vauhdilla kasvavalta kyberrikollisuudelta jo tietokantatasolla.

 

Tutustu kattaviin tietokantapalveluihimme

Alusta- ja arkkitehtuuripalvelut

Ei ole yhdentekevää, millaisella palvelinalustalla tietokantoja ajetaan. Nykyisissä tietokannoissa on paljon erilaisia palvelinkohtaisia optimointeja. Myös tietokantojen lisensointi ohjaa ratkaisuja tiettyyn suuntaan. Mikäli palvelinalustasi on ikääntymässä, kannattaa pyytää meidät arvioimaan tilanne ennenkuin uusit palvelimesi. Pieni virhe lisensoinnin suhteen voi maksaa satojatuhansia euroja tai toisaalta voit maksaa turhasta, jos et hyödynnä lisenssejäsi täysin. Avullamme saat parhaan hyödyn investoinnistasi!

Advanian tarjoamat ratkaisut voidaan toteuttaa Advanian omasta salista käsin tai organisaation itse valitsemasta salista käsin (oma sali, co-location, pilvi).

Rautapohjaiset ratkaisut

Toteutamme asiakkaillemme rautapohjaisia tietokantojen ajoalustoja

 • yksittäisinä palvelimina (Oracle, Dell, tms.)
 • tietokantaoptimoituina palvelimina (mm. Oracle Database Appliance ja Exadata)
 • klustereina (esim. Oracle RAC, SQL Server Always-on tai PostgreSQL Patroni) tai
 • niin sanottuina Disaster Recovery -toteutuksina, jossa rautapalvelimet hajautetaan kahteen saliin vikasietoisuuden parantamiseksi.

Virtualisoidut ratkaisut

Organisaatiolle voidaan rakentaa dedikoitu virtualisointialusta tietokannoille. Oraclessa hyödynnämme Oracle Linux KVM -virtualisointia lisenssiehtojen täyttämiseksi ja muissa teknologioissa hyödynnämme pääsääntöisesti VMwarea.

Jaetun kapasiteetin ratkaisut

Tarjoamme tietokantapalvelimia jaetusta kapasiteetista kaikille tukemillemme teknologioille. Palvelu tuotetaan Advanian Pilvisalista, paitsi Oracle, jolle on tarjolla dedikoitu jaettu alusta lisensointisyistä. Jaetusta Oracle-kapasiteetista voimme tarjota lisenssiehtojen mukaisesti kapasiteettia.

Julkipilviratkaisut

Tuemme Suomen neljää yleisintä julkipilveä (Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure, Google Cloud Platform, Amazon Web Services) ratkaisuissamme. Toimitamme täyden palvelun 24/7 MSP (Managed Service Provider) -ratkaisut myös tietokanta-alustoille pilvessä. Pyrimme modernisoimaan ja automatisoimaan mahdollisimman pitkälle pilveen siirrettävät ratkaisut pilven hyötyjen maksimoimiseksi. Tuemme multi-cloud- ja hybrid-cloud-toteutuksia. Hyödynnämme toteutuksissamme Cloud Adaptation Framework -mallia ja pyrimme toimimaan kustannustehokkaasti. Hyödynnämme FinOps- ja GreenOps-malleja.

Lisenssipalvelut

Tuotteiden ja palveluiden lisensointi hoituu kauttamme helposti. Sertifioidut asiantuntijamme ovat kokeneita mitoittamaan edustamiamme lisenssejä käytön ja ajoympäristön mukaan. Toimimme yhteistyössä päämiestemme kanssa löytääkseemme asiakkaillemme parhaan ratkaisun kilpailukykyiseen hintaan.

Oletko hankkimassa ohjelmistolisenssejä, uusimassa ympäristöjäsi tai konsolidoimassa ympäristöjä? Pyydä meiltä tarjous lisensseistä alla olevalla lomakkeella. Kerro saatesanoissa mitä olette tekemässä, jotta lähtötilanne on selvillä hyvissä ajoin.

Tuemme seuraavia lisenssituotteita:

 • Oracle-tietokanta- ja middleware-lisenssit
 • Oracle-rauta- ja alustaratkaisut
 • Oracle Linux -käyttöoikeudet
 • Oracle Cloud Infrastructure
 • Microsoft SQL Server -lisenssit
 • IBM DB2 -tietokantalisenssit
 • Dbvisit Standby -lisenssit
 • Trellix Database Security -lisenssit
 • Quest TOAD, Foglight ja Spotlight -lisenssit
 • EnterpriseDB-lisenssit.

Lisäksi tuemme Open Source -tuotteiden osalta oikeiden tukisopimusten ja ratkaisumallien hankinnassa.

Tietokantojen 24/7 käyttöpalvelut

Tietokantojen ylläpitopalvelumme pitää tietokantasi käynnissä ja hyvässä kunnossa. Palvelemme organisaatiosi, on tietokantoja yksi tai sata.

Voit siirtää meille kokonaisvastuun tietokantojesi ylläpidosta tai ottaa meidät tukemaan omia osaajiasi hätätilanteiden, sairastapausten, henkilövaihdosten ja lomien ajalle. Kun olemme kumppanina, pidämme teidät ajan tasalla uusien teknologioiden suhteen ja kehitämme infraa kanssanne kuin se olisi omamme. Jatkuviin palveluihimme kuuluu valvonta, ylläpito, hallinta ja käyttöpalvelut. Toimitamme palvelua 24/7/365.

Tietokantojen tietoturvapalvelut

Tietoturva on monen yrityksen IT:n keskiössä, mutta useasti tietokannat unohdetaan kehityksestä. Tietokannoissa sijaitsee kuitenkin kaikkein tärkein, eli suojattava data. Advania tarjoaa kattavat tietoturvapalvelut ja suosittelemme tietokantoihin seuraavia toimenpiteitä:

 • Tietokantojen tietoturvaselvitykset
 • Tietokantojen varmistusten läpikäynti
 • Tietokantojen vikasietoisuuden parantaminen
 • Tietokantojen datan käytön seuranta ja lokitus
 • Tietokantojen kryptaus
 • Tietokantojen Virtual Patching
 • Tietokantojen seurannan liittäminen SIEM/SOC-työnkulkuihin.
Tietokantojen tietoturva-opas-1200x625-new
Tietokantojen tietoturva

Miten rakentaa ja ylläpitää tietokantaympäristöjä hyvien tietoturvakäytäntöjen mukaisesti?

Tietokantojen terveydentilan ja tietoturvan tilan kartoitus

Olisiko asiantuntijan syytä käydä läpi tietokantojenne terveyden ja tietoturvan tilaa?

Laita meille viestiä, niin varaamme kanssasi noin tunnin mittaisen tapaamisen. Siinä käymme läpi muun muassa organisaationne tietokantainfrastruktuurin, kehitystarpeet, teknologiat ja versiot. Palaverin perusteella saatte tarjouksen haluamistanne selvityksistä.

Asiakastarinoita

Katso lisää asiakastarinoita
Tietokantapalvelut

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat keskustella tietokantojen tietoturvallisesta ylläpidosta ja valvonnasta, varaa Teams-tapaaminen tai laita meille yhteydenottopyyntö!