Pilvipalvelut 11.06.2022

Advania modernisoi Autoliiton IT-infrastruktuurin

Advania on toiminut Autoliiton IT-toimittajana viimeisten 15 vuoden ajan ja yhteistyö syvenee entisestään. Advania toimitti Autoliitolle modernit ja kattavat IT-palvelut, joiden avulla luotiin edellytykset Autoliiton IT-järjestelmien ja teknologioiden uudistamiselle. Advania siirsi Autoliiton IT-infrastuktruurin Azure-pilveen, mikä mahdollisti kustannustehokkaat ja standardoidut ratkaisut.

Lähtötilanne on varmasti monelle yritykselle tuttu: Autoliiton IT-laitteet olivat vääjäämättä tulossa tiensä päähän ja vaihtoehtona oli joko uusia laitteet, tai siirtyä johonkin muuhun palveluun. Vaihtoehtona oli nykyisen laitteiston uusinta, joka pyörisi Autoliiton palvelinympäristössä heidän tiloissaan tai siirtyminen Microsoftin pilvipalveluihin.

Palveluita siirrettiin pala palalta Azureen. Microsoft 365 -käyttöönotto, Skype for Business ja sähköpostimigraatiot toteutettiin hybridikonfiguroinnilla pilveen. Samoin verkkopalveluiden siirrot pyrittiin tekemään mahdollisemman näkymättömästi ilman katkoksia ja turhia häiriöitä loppukäyttäjille.

Enemmän toimintavarmuutta ja palveluiden jatkuvuus taattu

”IT-infran modernisoinnin myötä pystymme varmistamaan palveluiden jatkuvuuden sekä turvaamaan Autoliiton datan. Korona-aika on myös merkinnyt Autoliitossa uudenlaista askelta kohti modernia tietotyötä, jossa työtä voi tehdä sujuvasti ajasta ja paikasta riippumatta. Tämän myötä etätyön tekeminen helpottui huomattavasti verrattuna entiseen” , kertoo Petteri Kattainen, Architect, Cloud Solutions & Security.

Palveluiden toimivuus on meille kriittistä

”Tietoturva ja palveluiden jatkuvuus on meille kriittistä. Puheluiden on toimittava meillä häiriöttömästi ja kriittisten palveluiden on pelattava. Palvelemme kuitenkin autoilijoita tien päällä, joten jos matka katkeaa esim. rengasrikon, virran loppumisen tai jarruvian vuoksi, tulee meidän palveluiden toimia. Siksi onkin hienoa, että uusiin palveluihin siirtyminen sujui Advanialla tehokkaasti ja ilman katkoksia”, kertoo Miikka Valtonen, Autoliitto ry:n järjestelmäasiantuntija.

Advanian asiantuntijat osaavat asiansa

Autoliiton puolella ollaan tyytyväisiä Advanian toimintaan. Järjestelmäasiantuntija Miikka Valtonen kertoo yhteistyön sujuneen poikkeuksellisen helposti.

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Advanian asiantuntijoihin. Aina on löytynyt osaamista ja taitoa tehdä asiat hyvin. Asiantuntijoilla on ollut aidosti kiinnostusta tarpeistamme ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Ehdottomasti voin suositella Advanian palveluita – olemme kaikin puolin tyytyväisiä. Asiantuntijan kanssa asiat ovat hoituneet moitteettomasti. Kokonaisuutena IT-infrastruktuurin ja toimintatapojen modernisointi on tuonut paljon kiitosta myös henkilökunnalta – tästä on hyvä jatkaa”.

 

Aiheeseen liittyvää