Pilvipalvelut Azure 05.06.2024

Virtuaalinen työpöytäratkaisu paransi Keusoten loppukäyttäjäkokemusta ja vähensi IT-kustannuksia

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusote modernisoi IT-infrastruktuuriaan ottamalla Advanian tuella käyttöön Azure Virtual Desktopin (AVD). Ratkaisun käyttöönoton jälkeen loppukäyttäjien tyytyväisyys on parantunut ja operatiiviset IT-kustannukset laskeneet. 

Julkisen sektorin toimijoiden IT-infrastruktuuri ja palveluarkkitehtuuri ovat perinteisesti sijainneet omissa tiloissa. Kustannusjoustoja ja tehokkuutta haettaessa on alettu etsiä keinoja muun muassa infrastruktuurin, sovellusten ja palveluiden modernisointiin. Samoin kuin yksityisellä sektorilla, myös julkisella sektorilla julkisista pilvipalveluista, kuten Microsoft Azuresta, haetaan ketterää kehitystä, parempaa loppukäyttäjäkokemusta ja nopeutta infrastruktuurin modernisointiin.

Tämä oli mielessä myös Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusotella, kun se lähti yhdessä Advanian kanssa kehittämään pilvipohjaista virtuaalista työpöytäratkaisua Azuressa.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan alueella. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella on noin 200 000 asukasta ja hyvinvointialueella työskentelee noin 4 000 henkilöä.

Validoinnin kautta tuotannon toteutukseen

Virtuaalisen työpöydän haasteina organisaatioissa nähdään usein toteutuksen monimutkaisuus, korkeat rakennuskustannukset ja palvelun hallinnointiin tarvittavat resurssit.

Keusote päätti aloittaa AVD-matkan, koska heillä käytössä ollut Citrix-infrastruktuuri oli tulossa elinkaarensa päähän. Infrastruktuuri oli myös raskas ylläpitää ja kustannukset olivat korkeat.

Keusoten Azure Virtual Desktop -alusta oli otettu pilottikäyttöön, kun Keusote alkoi etsiä kumppania käyttöönottoon, jatkokehitykseen ja jatkuviin palveluihin. Kumppaniksi valikoitui Advania.

Advania otti Keusoten AVD-pilottiympäristön haltuun alkuvuodesta 2023 ja alkoi kehittää ratkaisua koko organisaation käyttöönottoa varten yhdessä Keusoten kanssa. Ratkaisua laajennettiin vaiheittain uusilla sovellusjakeluilla ja uusilla pilottiryhmillä, kunnes oltiin valmiita laajempaan roll outiin. Syksyyn 2023 mennessä Citrix oli saatu korvattua kokonaan.

“Advania on auttanut meitä modernisoimaan IT-infrastruktuuria, parantamaan loppukäyttäjien tyytyväisyyttä ja vähentämään operatiivisia IT-kustannuksia AVD-ratkaisun avulla. Käyttäjät pääsevät käsiksi työpöytäsovelluksiin ja tarvitsemiinsa resursseihin millä tahansa laitteella ja mistä tahansa toimivan internet-yhteyden avulla. IT:tä helpottaa, että tietoturvaa ja vaatimustenmukaisuutta on helppo hallinta”, kertoo Jussi Ubaleht, joka toimii kehityspäällikkönä Keusotella.

AVD-ratkaisun jatkokehitys kohdistuu erityisesti tietoturvaan, automaation lisäämiseen ja tehokkaampaan sovellusjakeluun.

Erinomainen IT-kumppani on luotettava ja ymmärtää asiakkaan tarpeet

“Vuorokauden ympäri käytössä olevat tuki- ja ylläpitopalvelut Advanialta ovat olleet nopeita, luotettavia ja ennakoivia. IT- ja liiketoimintatiimimme tekevät kehitystyötä Advanian kanssa pragmaattisen hallintamallin ja valittujen työkalujen avulla”, Ubaleht toteaa.

Azure Virtual Desktopin ylläpito, päivitykset ja tietoturva sekä uusien sovellusten paketointi ja toimitus hoidetaan Advanian puolelta niin, etteivät ne aiheuta isoja hankaluuksia liiketoiminnalle.

“Advanian asiantuntijat tuntevat AVD-infrastruktuurin todella hyvin ja ymmärtävät liiketoiminnan tarpeet”, Ubaleht kiittelee.


Advania on panostanut laajasti Azure Virtual Desktop (AVD) -palveluiden ja asiantuntemuksen kehittämiseen, ja on auttanut useita organisaatioita saavuttamaan hyötyjä AVD-toteutuksillaan. Tutustu Azure Virtual Desktop -työpajaamme.

Haluatko kuulla lisää? 


 Aiheeseen liittyvää