Digitaalinen työympäristö Intranet Viestintä ja tiimityö 06.10.2021

Intra johtamisen välineenä

Hei johtaja, onko pöydällesi kasautunut pino haasteita, joiden ratkomiseen ei meinaa aika riittää? Kerron seuraavaksi salaisuuden, jonka avulla saat takuuvarmasti ratkottua ainakin osan pöydällä lojuvista haasteista.

Mitä jos voisit ratkaista isoja johtamisen haasteita, kuten

  • työntekijöiden sitoutuminen organisaatioon
  • työntekijöiden mielialan tiedostaminen
  • strategian jalkauttaminen ruohonjuuritasolle, tai vaikkapa
  • työntekijöiden osallistaminen

pelkästään teknologialla? 

Okei, tämä oli ansa. Teknologia ei ratkaise yksin mitään. Oma arvioni on, että uuden teknologian onnistunut käyttöönotto on vain 20 % teknologiaa ja 80 % työkulttuurin muutosjohtamista. Helppoja voittoja ei siis ole tarjolla, sorry!

Mutta, saatat kuitenkin tietämättäsi istua johtamisen kultakaivoksen päällä.

Loppujen lopuksi johtaminen on viestintää.

Mistä on siis kyse; mikä teknologinen ratkaisu voisi auttaa johtamisen haasteissa? Olet ehkä kuullut organisaationne viestintäosaston vetämästä sisäisestä viestintäkanavasta, jota kutsutaan intranetiksi tai intraksi, jos ollaan hieman tuttavallisempia.

Väitän, että tuossa kanavassa on rutkasti piilotettua potentiaalia johtamistyökaluna. Loppujen lopuksi johtaminen on viestintää.

Tavoita ja vaikuta

Montako kertaa olet johtajana välittänyt informaatiota joukoillesi tietämättä, tavoittiko viestisi kohdeyleisöä, tai oliko sillä haluttua vaikutusta vastaanottajaan

Aktivoimalla intranetin johtamisen välineenä, tavoitat kohdeyleisön paremmin kuin koskaan aikaisemmin ja tiedät myös, millaista impaktia viestilläsi on.

Intranet on helppo ja kustannustehokas tapa lisätä sitoutumisastetta. Moderni intranet mahdollistaa helposti esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Yhteisen päämäärän viestiminen -> avaa strategia ja visio sekä kerro millaisten konkreettisten toimien voimin niitä kohti edetään
  • Tiedon läpinäkyvyys -> näytä lukujen tukemana miten firmalla ihan oikeasti menee
  • Mahdollistaminen -> tarjoa työhön tarvittavat ja helppopääsyiset työkalut ilman häslinkiä (kotisohvaltakin on kiva lukaista viimeisimmät uutiset kun ei tarvitse viritellä VPN-tunneleita)
  • Työntekijöiden aktivoiminen -> kysy mielipidettä tärkeistä asioista ja tarjoa mahdollisuus osallistua päätöksentekoon
  • Vuorovaikuttaminen -> tarjoa mahdollisuus helppoon, päivittäiseen yhteydenpitoon
  • Yhdistäminen -> mahdollista kohtaamiset eri asiantuntijoiden välillä.

On aika näyttää mallia

Onko teidän intranet pelkkä hukattujen tiedostojen hautausmaa ja kadonneiden ohjeistusten labyrintti? Jos olet sitä mieltä, että intranne on menetetty tapaus koska siellä ei käy kukaan, löydät ratkaisun peilistä. Näytä esimerkkiä ja ota intra haltuun. If you engage, they will come!

Lataa intran ostajan opas

 

 

Samankaltaisia