Arvotyöpajat osana Advanian yrityskulttuurin rakentamista
#LifeatAdvania 15.06.2023

Arvotyöpajat osana Advanian yrityskulttuurin rakentamista

Pia Santanen

Pia Santanen

Pia Santanen vastaan Advanialla rekrytoinnista, työnantajakuvasta sekä onboarding- ja exit-asioista.

Haluttu yrityskulttuuri ei synny itsestään, vaan se vaatii muutoshalua ja tekoja kaikilta työntekijöiltä. Advanian kulttuurilähettiläiden pitämissä arvotyöpajoissa pohdittiin, miten yrityksen arvot toteutuisivat yhä paremmin jokaisen tiimin ja yksilön työssä.

Advania on kasvanut kovaa vauhtia yritysostojen myötä. Yrityskulttuurin kannalta tämä on mielenkiintoista aikaa, kun yhdistelemme parhaita puolia eri yritysten kulttuureista ja samalla luomme pohjaa meidän kaikkien yhteisille arvoille ja tekemiselle. Arvomme lanseerattiin syksyllä 2022 koko talon yhteisessä kick off -tilaisuudessa, josta yllä oleva kuva on.

Alkuvuodesta 2023 käynnistimme sisäisen haun kulttuurilähettiläiden löytämiseksi. Ihanan moni oli tehtävästä kiinnostunut, ja nyt meillä on jo toistakymmentä kulttuurilähettilästä eri puolilta Advaniaa. Kulttuurilähettiläät koulutettiin ulkopuolisen kumppanin toimesta fasilitoimaan arvotyöpajoja, joita olemme kevään 2023 aikana pitäneet ihan jokaiselle tiimille, livenä!  

Palaute työpajoista on ollut todella positiivista ja tarvetta yhteisille kohtaamisille ja hyville keskusteluille on jatkossakin. Arvotyöpajat saivat henkilöstöltämme kokonaisarvosanaksi ilahduttavasti 4,3 (asteikolla 1–5).

Itse vedin työpajan neljälle eri tiimille. Yksi näistä oli pilvitiimimme. Advanialla pilvipalvelut kasvaa kovaa vauhtia, ja uusiaAdvanian pilvitiimi arvotyöpajassa osaajia rekrytään jatkuvasti. Tiimi pyrkii toimimaan rohkeana suunnannäyttäjänä ja mm. AI-kehittäminen on nyt tullut mukaan pilvitiimin tekemiseen.

Nyt kun arvotyöpajasta on kulunut jokunen viikko, jutustelin parin tiimin jäsenen, Tuomas Pasasen ja Aki Piisisen, kanssa heidän ajatuksistaan Advanian arvoista (Innostumme uudesta, Menestymme yhdessä, Ylitämme odotukset) ja arvojen toteutumisesta tiimin työssä.

Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että oli todella hyvä pitää työpaja, ottaa aidosti aikaa ja istua alas keskustelemaan koko tiimin voimin. Hyvää keskustelua ja ideointia arvoista syntyikin. Erityisesti arvo ”Menestymme yhdessä” on mieluinen Akille ja Tuomakselle, kuin myös koko tiimille arvotyöpajalöydösten perusteella. Tiimissä joukkuepelaaminen ja tiedon jako muille ovat tärkeässä roolissa.

Toinen arvoistamme on ”Innostumme uudesta”, ja Tuomas ja Aki toteavat, että rohkeus oppia ja yrittää uusia asioita yhdessä virheitä pelkäämättä näkyy tiimin arjessa.

Pysähdyimme tässäkin arvotyöpajassa keskustelemaan myös arvostamme ”Ylitämme odotukset”. Kyseinen arvo kuvaa ammattiylpeyttä, kovaa osaamista ja eteenpäin pyrkivää asennetta. Huipputuloksiin ei päästä hinnalla millä hyvänsä, vaan pyrkimällä yhdessä aina kohti parempaa, toisiamme tukien. Tärkeintä on, että tekee työnsä niin hyvin kuin mahdollista ja rohkeasti tarttuu toimeen myös silloin, kun huomaa jotakin kehitettävää. 


Lue lisää Advaniasta työnantajana, ihmisistämme ja kulttuuristamme ja tsekkaa avoimet työpaikat

Rekryterkuin  

Pia HR:stä 

 

Samankaltaisia

#LifeatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...