Työpäivämuotoilija Aku Varamäki: Työpäiväkokemuksen tulisi olla johtajan prioriteetti
Työhyvinvointi Digitaalinen työympäristö 02.06.2023

Työpäivämuotoilija Aku Varamäki: Työpäiväkokemuksen tulisi olla johtajan prioriteetti

Digitaalisen työpäiväkokemuksen ydinajatus on, että ihmiset pääsevät vaikuttamaan työhönsä. Työvälineiden on tuettava työtä ja sen järjestämistä. Tämä on yksi tärkeimmistä työpäiväkokemuksen osatekijöistä.

”Hyvä työntekijäkokemus näkyy lopulta tuloksissa”, toteaa työpäivämuotoilija Aku Varamäki.

Aku Varamäki puhui digitaalisesta työpäiväkokemuksesta ja työelämän kehittämisestä Advanian järjestämässä Päättäjä Foorumissa.

Työn tuottavuutta voidaan parantaa teknologian avulla, mutta työntekijöiden tulee voida vaikuttaa omaan työhönsä. Tämä suojaa ihmisiä muutostilanteissa.

”Huolestuttavaa onkin, että vaikutusmahdollisuuksien myönteinen kehitys on pysähtynyt, tai julkisella sektorilla jopa heikentynyt. Uusia ohjelmistoja otetaan käyttöön, mutta työntekijöiden kokemuksia ei aina kuulla”, Varamäki sanoo.

Osaajapula hoputtaa kehittämistä

”Johdon täytyy osata tukea uudenlaista tekemistä. Työhön tulee miettiä sopivat mittarit ja huolehtia, että ihmiset voivat hyvin. Työpäiväkokemuksen tulisi olla johtajan tärkeä prioriteetti,” Varamäki painottaa.

Digitaalisen työpäiväkokemuksen merkitys tulee jatkossa vain kasvamaan. Varamäki toteaa osaajapulan olevan tällä hetkellä niin kova, että se vaikuttaa jo yritysten olemassaoloon. Siinä tilanteessa työntekijän kokemusta ei voida jättää huomiotta.

Psykologinen turvallisuus on tärkeä tuottavuuden kannalta, ja työssä tapahtuvat muutokset ja niiden käsittely ovat avainasemassa hyvinvoinnin edistämisessä. Yhteishenkeä voi rakentaa myös virtuaalisissa ympäristöissä.

”Ihmisillä on sisäänrakennettu tarve tehdä merkityksellistä työtä, ja digitaaliset työvälineet voivat olla siinä avuksi”, Varamäki sanoo.

 

Katso Advanian Timo Drachmanin puheenvuoro "Investoi ja kouluta – hyvä digitaalinen työpäiväkokemus ei synny itsestään"

Katso Päättäjä Foorumissa käyty paneelikeskustelu aiheesta Miten tuottava työntekijäkokemus saadaan näkymään viivan alle?

 

Samankaltaisia

Työhyvinvointi Ei vain työntekijöitä, vaan ihmisiä
08.06.2023

Ei vain työntekijöitä, vaan ihmisiä

Vastuullisuus näkyy Advaniassa vahvasti siinä, miten huolehdimme ihmisistämme. Jos minun pitäisi nimetä vastuullisuustyötämme ohjaavat periaatteet, ne olisivat kokonaisvaltainen hyvinvointi, perheystävällisyys,...