Ajattelemisen aihetta -podcast

Kyberturvallisuus vaatii pehmeitä arvoja

YTK Työelämä ry:n Chief Information Officer Satu Koskinen saapuu Ajattelemisen aihetta -podcastin vieraaksi kertomaan johdon roolista kyberturvallisuuden toteutumisessa. Eli korvat hörölle, arvon yritysjohtajat: tässä jaksossa pureudumme erityisesti johdon roolin kehittämiseen yrityksen kyberturvallisuuden parantamiseksi.

Tytti Hallavo, Advania ja Satu Koskinen, YTK
Ajattelemisen aihetta -podcast

Jakso #1: Kyberturvallisuus vaatii pehmeitä arvoja

Ajattelemisen aihetta on podcast, joka ruokkii ajatuksia ja antaa ideoita tulevaisuuden työelämän ja bisneksen luotsaamiseen. Tässä jaksossa pureudumme siihen mikä kaikki vaikuttaa siihen, että kyberturvallisuus toteutuu yrityksissä mahdollisimman hyvin? Ja onko sataprosenttista turvallisuutta edes olemassa?

Kyberturvallisuus ja tietoturva koostuvat monista eri asioista, sisältäen kaikkea tekniikasta hallintaan ja toimiviin prosesseihin sekä lainsäädäntöön. YTK:n Satu Koskinen on kehitys- ja muutosjohtaja, jolla on valtavasti kokemusta muun muassa tietohallintojohtajan tehtävistä, kansainvälisistä projekteista ja sähköisen asioinnin kehittämisestä.

Advanian Tytti Hallavo ja Satu pureutuvat jaksossa kyberturvallisuuteen ja pehmeiden arvojen merkitykseen osana tietoturvan toteutumista. Satu on tutkinut kyberturvallisuuden toteutumisesta alihankintaketjussa kattavasti, ja hänen löydöksissään nousi vahvasti esille juuri johdon rooli kyberturvallisuuden toteutumisessa. Eli korvat hörölle, hyvät yritysjohtajat: kyse on teidän roolinne kehittämisestä yrityksenne kyberturvallisuuden parantamiseksi.

Nappaa jakso kuunteluun alta! 

 
Ajattelemisen aihetta -podcast

Jakso #1: Kyberturvallisuus vaatii pehmeitä arvoja

Mid-market tech challenges report by Advania

Osaajien vaihtuvuus haastaa kyberturvan pitkäjänteistä kehittämistä

Advanian teettämä tutkimus keskisuurille yrityksille nostaa esiin useita ongelmia erityisesti kyberturvallisuuden tilassa. Tutkimuksen teki marraskuussa 2023 riippumaton tutkimusyritys Censuswide Suomen lisäksi Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa. Vastauksia päättäjiltä saatiin yhteensä 968, joista 67 Suomesta.

Manintheoffice

Turvaa liiketoiminnan jatkuvuus

Liiketoiminnalle kriittisten järjestelmien lyhyistäkin katkoista voi olla merkittävää haittaa esimerkiksi asiakkaiden luottamuksen menetyksenä, henkilöstön tehokkuuden romahtamisena tai suorina kaupallisten mahdollisuuksien hukkaamisena. Tehoton pääsynhallinta puolestaan syö organisaation tietoturvaa ja turhauttaa samalla käyttäjät.

Lue lisää

Lisää blogikirjoituksia