Minkälaista on työ ratkaisumyyjänä Advanialla?
Digitaalinen työympäristö #LifeatAdvania Rekrytointi 09.11.2022

Minkälaista on työ ratkaisumyyjänä Advanialla?

Pia Santanen

Pia Santanen

Pia Santanen vastaan Advanialla rekrytoinnista, työnantajakuvasta sekä onboarding- ja exit-asioista.

Anton Utriainen toimii Advanian ratkaisumyynnissä Sales Managerina. Tässä blogikirjoituksessa Anton kertoo, mitä hänen tehtäviinsä kuuluu, minkälainen tiimi motivoi ja millaista Advanialla on työskennellä. 

Anton aloitti Advanialla työskentelyn helmikuussa 2022. Hän kertoo saaneensa todella hyvin ”jutun juonesta” kiinni ja saa jo itsenäisesti vietyä casejä eteenpäin. Apua saa, kun sitä tarvitsee, sillä ympärillä oleviin ammattilaisiin voi olla aina yhteydessä matalalla kynnyksellä. Tämä onkin yksi syy siihen, miksi Anton aina aloittaa työpäivänsä hyvillä mielin.

Meillä Advanialla on eri liiketoiminta-alueita. Ratkaisumyyntitiimi keskittyy sovellusmyyntiin, kuten SharePoint-intra-ratkaisuihin. Toki yhteistyötä tehdään koko yrityksen laajuisesti ja eri tiimien myyjät pitävät yhteyttä tiiviisti. Näin asiakkaille onnistutaan ehdottamaan ratkaisuja haasteeseen kuin haasteeseen koko Advania-tarjoaman kautta.

Ennen Advaniaa Anton on toiminut muutaman vuoden ajan myyntitehtävissä mm. ohjelmistokehitystalossa, ja sitä kautta ala on on tullut tutuksi. Anton kokee myynnin olevan hänen juttunsa, sillä ilman myyntiä ei ole bisnestä, joten tehtävä on tärkeä! Hän haluaa tehdä työnsä kunnolla ja intohimolla.

Kollegana Anton kuvailee olevansa reilu ja avoin joka suuntaan. Hän kertoo, että tiimissä vedetään yhtä köyttä ja niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin jaetaan avoimesti ja etsitään yhdessä ratkaisuja. Anton toivookin, että tuleva kollega on myös tiimipelaaja, sillä yksin ei pärjää kukaan. Työn vastapainona Anton tapaa paljon kavereitaan ja pelaa lätkää; tiimityöskentelyä siis vapaallakin!

Myyjä ratkaisumyynnin pariin?

Ratkaisumyyntiin on haussa Antonille uusi kollega. Tulevan kollegan olisi tärkeää tulla ihmisten kanssa hyvin toimeen; yhteistyötä tarjousten tiimoilta pääsee tekemään todella osaavien ammattilaisten kanssa. Tärkeimpiä sisäisiä sidosryhmiä ovat omat konsultit, projektipäälliköt, kehittäjät ja sisäinen liiketoimintajohto. Ja tietysti erityisen tärkeä ominaisuus on olla aidosti keskusteleva asiakkaan suuntaan, ja löytää asiakkaalle ne parhaat ratkaisut!

Asiakkuuksista Anton kertoo, että niitä on laidasta laitaan, pienistä ja keskikokoisista yrityksistä julkishallintoon ja isoihin pörssiyrityksiin. Iso osa työajasta kuluukin asiakastyöskentelyssä. Yhteistyötä eri yksiköiden kanssa tehdään myös tiiviisti, ristiinliidaus toimii hyvin. Työhön kuuluu niin uusien asiakkaiden kontaktointia kuin yrityksen olemassa olevien asiakkaiden tarpeiden selvittelyä ja ratkaisujen löytämistä.

Työskentely Advanialla

Advanialla Anton on nauttinut siitä, että yrityksessä on huikea yleinen ammattitaito ja uskottavat ratkaisut asiakkaiden haasteisiin. Hän voi luottavaisin mielin viedä asiakkaiden toiveita eteenpäin, sillä luottoa löytyy siihen, että Advanialta osaamista löytyy. Lisäksi hän nostaa esille yhteisöllisyyden. On mahtavaa, että erilaisia juttuja ja tapahtumia järjestetään tiiviisti ja näin on mahdollista tavata ihmisiä ja kollegoita myös hieman epävirallisemmin. Hän kokee, että Advanialla tehdään paljon asioita sen eteen, että porukan olisi mukava olla töissä.

Kehitettävääkin aina löytyy, ja Anton mainitsikin, että Advanian kasvettua huimaa vauhtia erityisesti yritysostojen tiimoilta tutustuminen uusiin kollegoihin tulisi vielä helpommaksi, jos useiden toimistojen sijaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla olisi yksi yhteinen toimisto. Hmmm, ehkäpä tämä on jo työn alla! 

Advaniasta vielä muutama sananen: täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin, tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

Tsekkaa lisätietoja Advaniasta ja avoimista työpaikoista urasivuiltamme. Hakeminenhan on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä.

Tervetuloa porukkaan!

Rekryterkuin

Pia HR:stä

 

Samankaltaisia