Glaston_logo-300x115

 

Glaston teki päätöksen siirtyä kriittisessä tietoinfrastruktuurissaan pilviaikaan. Siirtymä oli vuoden 2016 tärkein it-projekti Glastonille ja siinä siirrettiin 25 palvelinta palveluntarjoajan datakeskuksesta pilveen, yhdistettiin 15 palvelinta siirtyviin palvelimiin ja varmistettiin yli 50 integraation toiminta Windows Azure –pilvialustalle. Advania Finland Oy vastasi siirtymäprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Glastonin siirtyminen pilvi-infrastruktuuriin oli vaativa ja erityinen projekti. Kaikkien 25 palvelimen siirto, 15 palvelimen toimintojen yhdistäminen niihin, sekä tietojärjestelmäkokonaisuuden sisältämän yli 50 integraation siirtäminen hoidettiin kerralla. Siirto sisälsi liki kaikki Glastonin liiketoimintakriittiset järjestelmät, esimerkiksi SAP:in ja taloushallinnon järjestelmät. 

"Siirtymän merkityksestä organisaatiomme arkipäivän toiminnalle kertoo esimerkiksi se, että tuotantolaitoksemme olisi pysähtynyt, jos siirtymä ei olisi toiminut. Virheisiin ei siten ollut varaa, kertoo Glastonin tietohallintojohtaja Juha Kaljunen."

Siirtoprojektin varattiin aikaa 12 viikkoa ja Advania Finland Oy vastasi sekä projektin suunnittelusta että toteutuksesta. Lähtökohtana oli jakaa projekti siirtoeriin asiakkaan prioriteettien ja teknisten vaatimusten mukaisesti siten, että riskialttein integroitu kokonaisjärjestelmä siirretään viimeisen viikonlopun aikana. Advania Finland Oy:n tietoverkko-osaaminen teki mahdolliseksi siirron halutussa aikataulussa.

Säästöjä, helppoutta, tietoturvaa ja tehoa Azuresta

Siirryttäessä perinteisestä palvelukumppanin datakeskuksesta pilvipalveluun saavutetaan olennaiset kustannussäästöt, koska pilvessä maksetaan vain kunakin hetkenä käytössä olevasta kapasiteetista. Lisäksi kokonaisuuden tietoturva ja hallinta on nyt keskitetty.

"Paitsi keskittämisen tuomat edut, olemme myös saaneet hyvää palautetta henkilöstöltä siirtymästä ja uudesta pilvialustasta. Esimerkiksi erään SAP-raporttimme ajo nopeutui noin 5-kertaiseksi. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Azure-alustaan, Kaljunen sanoo."

Kriittinen polku esille ja projekti maaliin

Advania Finland Oy:n projektinhallinta ja asiakaspalveluosaaminen saavat kiitosta Kaljuselta:

"Advanian asiantuntijat tunsivat projektin vaatimukset ja pystyivät ratkomaan eteen tulevat ongelmat nopeasti ja ammattitaidolla. Tämänkaltaisen laajan projektin hoitamisessa iso rooli on myös kommunikaatiolla: Advanian tiimi osasi nostaa esiin oikeaan aikaan kriittisen tärkeät asiat ja he kantoivat vastuun aikatauluista."

"Haastava projekti ei olisi voinut onnistua ilman hyvää yhteistyötä asiakkaan kanssa, joten suuri kiitos kuuluu myös Glastonin tiimille. Pilvisiirtymissä vahva tietoverkko-osaamisemme on osoittautunut erittäin merkittäväksi eduksi, Advania Finland Oy:n Program Manager Harri Henell sanoo."

Glastonin Juha Kaljunen on tyytyväinen hyvin sujuneeseen siirtoprojektiin, jossa liiketoimintakriittiset järjestelmät siirrettiin Microsoftin Azure-pilveen.