Tietoturva IAM vmware 19.06.2023

Pelintekijöiden parantunut identiteetin- ja laitehallinta lisää myös pelaajien tietoturvaa

Muun muassa peleistään Hay Day, Clash of Clans ja Boom Beach tunnettu Supercell on kasvanut yli kymmenessä vuodessa reippaasti. Tunnettu brändi houkuttelee digitaalisessa maailmassa paljon myös ei-toivottua huomiota, joten tietoturvaa on kehitettävä jatkuvasti. Zero Trust -mallin käyttöönottoon otettiin kumppaniksi Advania.

Suomalaisella peliyhtiö Supercellillä oli perustamisvuonnaan 2010 alle 20 työntekijää. Tänä päivänä yritys työllistää yli 400 ammattilaista ja toimistoja on Helsingin lisäksi San Franciscossa, Soulissa ja Shanghaissa.

”Yrityksen kasvaessa työntekijöiden ja laitteiden määrä lisääntyy. Meillä ei ollut enää kokonaiskäsitystä siitä, missä mikäkin laite on. Laitehallinnan lisäksi oli tarve identiteetinhallinnalle, jossa käyttöoikeuksien hallinnointi on keskitettyä ja joustavaa, kertoo Supercellin IT Lead Mats Malmstén.

Advanialla on tavoitteena parantaa askel askeleelta asiakasyrityksen työntekijöiden digitaalista työntekijäkokemusta ja tietoturvaa.

”Taustalla olevien IT-palveluiden ei tule häiritä työn tekemistä. Työntekijällä on oltava käytössä ne sovellukset, joita hän tarvitsee ja hänen on päästävä niihin helposti kiinni mistä päin maailmaa tahansa turvallisesti. Zero Trust -pääsynhallintamalli mahdollistaa tämän”, sanoo Advanian Head of Digital Workspace Henri Talvitie.

Identiteetinhallintaan valittiin ratkaisuksi Okta, joka on myöntänyt Advanialle korkeimman luokituksen Apex Partner -kumppanuuden.

Oktan käyttö tullaan Advanian tuella laajentamaan Supercellin kaikkiin työntekijä- ja partner-palveluihin. Laitehallinnassa, jonka taustalla on VMwaren Workspace ONE, siirrytään yhä enemmän malliin, joka tukee etätyötä.

”Supercell on tunnettu brändi, ja valitettavasti usein joku yrittää hyötyä siitä jollakin tavalla. Työntekijöiden valveutuneisuus tietoturvan suhteen on meille tärkeää, jotta voimme pitää palvelut ja pelit tietoturvallisina kaikille”, Malmstén toteaa.

Supercellille tärkeää on kumppanin joustavuus, ja siinä Advania on Malmsténin mukaan onnistunut erittäin hyvin.

”Kommunikaatioväylät Advanian asiantuntijoihin ovat suorat. Jos eteen tulee päivittäisessä työssä ongelmia, tiedämme saavamme niihin apua. Syvennämme luottavaisin mielin yhteistyötä Advanian kanssa tietoturvamme kehittämisessä.”

Jos Youtubesta upotettu video ei näy, klikkaa tästä.

 
Aiheeseen liittyvää