#LifeatAdvania Tietoturva IAM 14.02.2022

Millaista on työ IAM-konsulttina?

Pia Santanen

Pia Santanen

Pia Santanen vastaan Advanialla rekrytoinnista, työnantajakuvasta sekä onboarding- ja exit-asioista.

Tietoturva on yksi tärkeimpiä asioita yrityksen arjessa. Tästä blogista voit lukea IAM (Identity Access Management) -konsultti Ville Raassinan mietteitä roolistaan ja Advanialla työskentelystä.

Ville tuli advanialaiseksi yritysoston kautta. Tuolloinen DataCenter Finland (sittemmin Valtti, nykyään yrityskaupan myötä Advania) – osti ”naapurista” Villen työpaikan, muutaman hengen konsulttiyrityksen ja muuttomatka naapuritaloon sujui jouhevasti, niin fyysisessä kuin henkisessä mielessäkin. Fiilikset yritysostosta ja uusista mahdollisuuksista isommassa ja uskottavassa, mutta kuitenkin sopivan ketterässä IT-talossa olivat hyvät. Villellä on taustallaan myös isoja pörssifirmoja ja ulkomailla työskentelyä, joten monen kokoista yritystä on tullut nähtyä. Villen mukaan Advania on ”Suomen mittakaavassa oikein hyvän kokoinen IT-talo”.

Ville RaassinaAdvanialla Ville (kuvassa) toimii Okta-sertifioituna konsulttina. Tässä roolissa hän pääsee toteuttamaan, konfiguroimaan, tukemaan ja kouluttamaan OKTA- ja Azure-ratkaisuja kasvavaan asiakaskuntaamme. Konsultin roolissa on tärkeää pystyä oman kokemuksen kautta ammentamaan ideoita ja tapoja toimia teknologiaratkaisujen ja liiketoiminnan parissa sekä olemaan tiedon aallonharjalla ja siten asiantuntijana viimeisimmistä teknologioista asiakkaidemme hyödyksi. Tiimissä ja sisäisissä sidosryhmissä on osaavia asiantuntijoita tukena.

Roolista, tiimistä ja Advaniasta Villen sanoin

Työtä voi tehdä aidosti sieltä, mikä itselle sopii parhaiten. Toki hyvä, jos tarvittaessa pääsee piipahtamaan esimerkiksi pk-seudulla asiakkaan tilanteen niin vaatiessa. Työssä kommunikoidaan paljon asiakkaiden kanssa, toimitaan myyjien teknisenä pre-sales-tukena ja opastetaan asiakkaita jatkuvan vuoropuhelun keinoin. Viikot ovat hyvin erilaisia, sillä asiakkaiden ympäristöt ja käyttöönotot vaihtelevat; tässä työssä ei ole tylsää, ja uutta pääsee oppimaan varmasti! Tulee uusia asiakkaita, mutta on myös asiakkaita, joiden kanssa on toimittu jo hyvin pitkään. Kaikki asiakkaat ovat tärkeitä, ja Advanialla asiakastyytyväisyys onkin ihan ehdottoman tärkeä arvo. Tehtävämme on auttaa asiakasta menestymään.

Tiimistä Ville mainitsee, että kaikki ovat helposti lähestyttäviä ja huumori kukkii; se onkin tärkeää, kun porukat työskentelevät eri puolilla Suomea eikä aina nähdä fyysisesti. Hommia tehdään aika nopeatempoisesti ja itsenäisesti, toki tukea saa kaikilta. Advanialla työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää, ja vapaa-aika tukee jaksamista. Villen vapaa-ajat kuluvatkin perheen parissa ja lasten kanssa touhutessa, omiin harrastuksiin kuuluvat lumilautailu ja kuntosali.

Advanialla Ville on viihtynyt todella hyvin, ja kehuja hän antaa mm. siitä, että täällä tehdään hommia oikeasti maailman parhaiden tuotteiden kanssa; Okta, VMware, Freshservice ja tietoturvapuolelta hän mainitsee mm. Carbon Blackin. Yritys kouluttaa ja tukee oppimista ja sertifioitumista. Hän on myös ylpeä siitä, että VMwaren ja Oktan kanssa Advania on korkeimman tason partneri. Täällä on osaavia ja avuliaita ammattilaisia, eikä kaikkea tarvitse osata yksin. Aina löytyy joku, joka tietää ja auttaa tarvittaessa. Työntekijöistä välitetään ja mm. työsuhde-edut Ville myös nostaa esille poikkeuksellisen hyvinä. Aina yrityksistä löytyy toki kehitettävääkin ja Ville pohtii, että koko firman kattavaa kommunikointia ja tiedon jakamista voisi vielä entisestään kehittää. Yritysostojen myötä kestää aina oman aikansa, että kaikki mahdolliset järjestelmät saadaan juttelemaan keskenään ja yhteiset sisäiset työkalut tulevat tutuiksi kaikille. Tähän Advanialla panostetaankin kovasti.

Muutama sana lisää Advaniasta 

Advanialla panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

 

Samankaltaisia

#LifeatAdvania
23.01.2023

Työn ja perheen yhteensovittaminen

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen vaatii joustoa. Tietotyö ei rajaudu tiettyihin työtunteihin, ja työtä tehdään yhä useammin joustavasti itselleen sopivana aikana ja joustavasti eri paikoissa.