Advania ostaa Valtin
Lehdistötiedote 16.02.2022

Advania ostaa Valtin

Yrityskaupalla ja rekrytoinneilla vastataan IT-palvelujen kysynnän kasvuun

Pohjoiseurooppalainen IT-palveluyhtiö Advania ostaa suomalaisen DataCenter Group Oy:n, jonka omistuksessa on IT- ja digityön asiantuntijaorganisaatio Valtti.

Yrityskaupan tuloksena Advanian Suomen maayhtiö ja Valtti yhdistyvät. Yritysten yhteinen pro forma -liikevaihto vuonna 2021 oli noin 78 miljoonaa euroa ja henkilöstö koostuu yli 300 huippuasiantuntijasta.

Advanian enemmistöomistaja on amerikkalainen investointipankki Goldman Sachs. Ennen yrityskauppaa Valtin pääomistaja on ollut pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö Adelis Equity Partners.

Valtin myynti Advanialle toteutetaan osakekauppana. Kauppa pyritään saattamaan valmiiksi vuoden 2022 ensimmäisen puoliskolla. Kaupan toteutuminen vaatii viranomaisten hyväksynnän.

Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen astuu yhdistyvän liiketoiminnan maa- ja toimitusjohtajan rooliin. Advanian Suomen maayhtiön nykyinen toimitusjohtaja Sami Grönberg jatkaa Advanian palveluliiketoiminta-alueen johtajana.

”Meillä on kunnianhimoinen kasvustrategia Suomessa”, Advanian toimitusjohtaja Sami Grönberg sanoo. ”IT on ihmistä varten. Asiakaslähtöisille IT-palveluille on kasvava kysyntä, ja niiden tuottaminen edellyttää ammattitaitoisia työtekijöitä. Kahden huippuosaajista koostuvan yhtiön yhdistyminen synnyttää Suomen markkinoille vahvaan kasvuun kykenevän it-palveluyhtiön.”

Advanian suomalaiset ja pohjoiseurooppalaiset asiakkaat toimivat yhteiskunnan kaikilla alueilla, julkissektorista teollisuuteen ja palvelualoille. Yhtiö toimii pitkäkestoisissa, luottamukseen perustuvissa kumppanuuksissa, asiakkaan kanssa yhteisiin tavoitteisiin sitoutuen.

Menestyksensä Advania perustaa ketterille ja itsenäisesti johdetuille maayhtiöille. Voittava resepti rakentuu paikalliselle palveluvalikoimalle, hybridiajan johtavien teknologiatoimittajien työkaluille, ylivoimaiselle asiakaskokemukselle sekä jatkuvasti kehittyvälle huippuosaamiselle.

”Saamme avaimet entistäkin vauhdikkaampaan kasvuun Suomessa, mikä tulee näkymään yhä kiihtyvinä rekrytointeina. Pohjoiseurooppalainen yrityskokonaisuus tarkoittaa uusia ura- ja kehitysmahdollisuuksia osana Advanian palvelukokonaisuutta. Yhtiöidemme strateginen yhteensopivuus on erinomainen”, sanoo Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen.

Advanialla on yhteensä noin 3 500 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa ja Isossa Britanniassa. Noin miljardin euron konserniliikevaihdollaan yhtiö on IT-palvelualan nouseva tähti Pohjois-Euroopassa.

Kasvua Advania on tehnyt sekä orgaanisesti että määrätietoisten yrityskauppojen kautta. Viime kuukausien ostoja ovat ruotsalaisnorjalainen IT- ja pilviratkaisuyhtiö Visolit, brittiläinen Microsoft-erikoisosaaja Content+Cloud sekä norjalainen tietoturvayhtiö Painkiller.

Lisätiedot ja haastatteluyhteydet

Aino von Bonin, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Valtti
0400 753 808
aino.vonbonin@valtti.com

Advania

Yli miljardin euron liikevaihdollaan Advania on yksi Pohjois-Euroopan IT-markkinan johtavista toimijoista. Yhtiöllä on noin 3 500 työntekijää kaikissa pohjoismaissa ja Iso-Britanniassa. Suomessa Advanian palveluksessa on noin sata asiantuntijaa. Yhtiön palvelut kattavat koko IT-arkkitehtuurin verkkoympäristöistä loppukäyttäjäpalveluihin sekä IT-ulkoistuksiin. Autamme asiakkaitamme pilvipalvelusiirtymissä ja digitaalisten työympäristöjen rakentamisessa. Advanian suomalaiset ja kansainväliset asiakkaat toimivat kaikilla yhteiskunnan alueilla, julkissektorista teollisuuteen ja palvelualoille. Advanian ajattelussa IT on ihmistä varten – haluamme tehdä asiakkaidemme elämän helpoksi ja edistää heidän toimintaansa.

Valtti

Valtti on kokonaisvaltainen it-talo, joka keskittyy pilvi- ja konesalipalveluihin, modernin työympäristön ratkaisuihin, loppukäyttäjäpalveluihin sekä tietoturvaan. Me suunnittelemme ja toteutamme palveluita tukemaan asiakkaidemme digityötä ja digitaalista liiketoimintaa. Microsoftin Gold Partner -kumppanuuden lisäksi olemme saavuttaneet VMware Principal Partner ja Okta Premium -tunnustukset maailmanluokan osaamisestamme. Valtilla työskentelee noin 230 intohimoista teknologiaosaajaa, joiden tehtävänä on tuoda asiakkaat parhaiden ratkaisujen äärelle. Valtin tavoitteena on luoda merkityksellisiä ja onnistuneita asiakaskokemuksia sekä kasvaa ja oppia jatkuvasti lisää matkan varrella.

Samankaltaisia