Ympäristö ja kestävä kehitys

Vastuullisuus

Lifestyle
Ympäristö ja kestävä kehitys

Vastuullisuus Advanialla

Kestävä kehitys on kiinteä osa liiketoimintamme perusperiaatteita, kun rakennamme yhteisöllisyyttä ja vastuullisempaa tulevaisuutta. 

Vastuullisuutemme pohjautuu omiin eettisiin toimintatapoihimme, YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen ja kestävän kehityksen tavoitteisiin, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työelämään, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan.

Haluamme olla yksi oman alamme ja yhteistyöverkostomme suunnannäyttäjistä vastuullisuuskysymyksissä. Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Olemme jäsenenä Responsible Business Alliancessa, joka tukee elektroniikan maailmanlaajuisten toimitusketjujen vaikutuspiiriin kuuluvien työntekijöiden ja yhteisöjen oikeuksia ja hyvinvointia.

Oman toimintamme osalta meille on tärkeää eettisten toimintaperiaatteiden noudattaminen, tasa-arvoisen ja monimuotoisen työkulttuurin edistäminen sekä työntekijöidemme ja meille työskentelevien henkilöiden hyvinvoinnin varmistaminen. 

 

Katso video — tätä on vastuullisuus Advaniassa

Advania-tata-on-vastuullisuus-advaniassa-img

Advania Finlandin osalta tärkeimpiä saavutuksia on johtoryhmän naisten osuuden kesvattaminen yli tavoitellun 30 prosentin. Yleisesti painopistealueitamme ovat tällä hetkellä työntekijöiden hyvinvointi ja tasa-arvoisen ja monimuotoisen työkulttuurin kehittäminen, jakeluketjun vastuullisuuden kehittäminen sekä ympäristövaikutusten arviointi ja pienentäminen.

Alla asiantuntijoidemme ajatuksia Advania Finlandin vastuullisuustyöstä – onnistumisista ja kehityskohteista.

Sustainability

Ympäristövastuullisuutemme

Palveluiden digitalisoituminen lisää päästöjä. Vastuullisena IT-kumppanina Advania Finland tekee koko ajan töitä esimerkiksi IT-järjestelmien ja datakeskusten aiheuttamien ympäristövaikutusten pienentämiseksi. Energia on yksi keskeinen toimenpiteiden kohde. Pyrimme parantamaan energiatehokkuutta ja vähentämään energiankulutusta. Edellytämme konesalikumppaneiltamme 100 %:sti uusiutuvan sähkön käyttöä.

Yhä vahvempi rooli on myös kiertotalouden perusperiaatteilla, jotka auttavat meitä pienentämään toimintamme ympäristövaikutuksia. Lisäksi ympäristösuojelun tukeminen sekä henkilöstömme ympäristötietoisuuden lisääminen ovat meille tärkeitä asioita. 

Vahva sertifioituminen kertoo korkeasta laadusta

Advanian kuudesta maayksiköstä jo viidessä toiminnan kehittäminen ja laatu nojaa ISO-sertifiointiin ja -hallintajärjestelmiin. Meillä Suomessa on ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatti, ISO/IEC 20000-1:2018 -palvelunhallintajärjestelmän sertifikaatti ja ISO/IEC 27001:2013 -tietoturvallisuuden hallinta -sertifikaatti. 

FI-ISO-14001

ISO 14001:2015; konesali- ja konsultointiliiketoiminta ydin - ja tukiprosesseineen

FI-ISO_IEC-20000-1

ISO/IEC 20000-1:2018; konesaliliiketoiminta ydin- ja tukiprosesseineen

FI-ISO-IEC27001

ISO/IEC 27001:2013; konesaliliiketoiminta ydin- ja tukiprosesseineen

Vastuullisuusraportti 2022

Vuosi 2022 oli Advanialle merkittävä, sillä yrityksemme koko kaksinkertaistui yritysostojen myötä. Konserniin liittyi kaikkiaan kuusi uutta yritystä, mm. suomalainen Data Center Group Oy (Valtti). Tällä hetkellä Advania Groupissa työskentelee yli 4 200 ihmistä, joista noin 330 Suomessa.

Konsernitasoinen vastuullisuusraportti (englanniksi) kuvaa toimintaamme neljän strategisen fokusalueen kautta: 

  • Our Company keskittyy Advaniaan työpaikkana ja työnantajana
  • Our value chain kuvaa toimitusketjumme vastuullisuuden kehittymistä
  • Our offerings työtämme palveluiden vastuullisuuden kehittämiseksi ja
  • Our society yhteiskuntavastuutyötämme.

Lue lisää yritysvastuumme tavoitteista ja tuloksista vuoden 2022 raportista.

Lue vastuullisuusraportti 2022

Videolla Advania Groupin toimitusjohtaja Hege Støre kuvaa Advanian roolia osana yhteiskuntaa kestävän kehityksen näkökulmasta ja kertoo esimerkkejä saavutuksistamme.

Hege-Store-CEO-AdvaniaGroup-WEB
Ota yhteyttä

Kerron mielelläni lisää.

HR and Sustainability Manager

Sirkku Väisälä