Identiteetin- ja pääsynhallinta

Identiteetin- ja pääsynhallinta (IAM)

IAM-palvelut keskittävät digitaalisen identiteetin hallinnoinnin ja turvaavat organisaatiosi tärkeät tiedot vaivattomasti.

Moderni IAM varmistaa ajantasaisen ja turvallisen pääsyn eri ohjelmiin ja järjestelmiin

IAM (Identity Access Management) -palvelut eli identiteetin- ja pääsynhallintapalvelut keskittävät työntekijöidesi digitaalisen identiteetin hallinnoinnin ja turvaavat organisaatiosi tärkeät tiedot vaivattomasti. Ne ovat valikoima turvallisuuskäytäntöjä, joilla varmistetaan, että niin käyttäjät kuin asiakkaatkin pääsevät heille määriteltyihin resursseihin ajantasaisesti ja turvallisesti.

IAM on tärkeää tietoturvan kannalta

Organisaation tiedot, erityisesti henkilörekisterit, ovat sen tärkeää pääomaa, jonka turvaaminen on osa maineenhallintaa. Ajan tasalla oleva, yhdestä paikasta tehty, keskitetty identiteetinhallinta ei jätä inhimillisiä tietoturva-aukkoja.

Työntekijän näkökulmasta IAM tuo tehokkuutta

Työntekijän ajanhallinnan kannalta toimiva IAM säästää aikaa kirjautumisen helppoudessa ja parhaimmillaan poistaa kirjautumisiin ja salasanojen palautteluun käytetyn ajan lähes kokonaan. IT-osaston työntekijän aika vapautuu käyttäjätunnusten manuaalisesta luomisesta, poistamisesta ja muuttamisesta tärkeämpiin tehtäviin.

Miten valita sopivin ratkaisu identiteetin- ja pääsynhallintaan?

IAM-ratkaisun ostajan opas

Okta

Okta on käyttöympäristöriippumaton käyttäjien identiteetin ja käyttöoikeuksien hallintajärjestelmä, joka lupaa toimia käyttäjän suuntaan yhdellä ainoalla kirjautumisella kaikkialle. Okta voidaan ottaa käyttöön tuhansien eniten käytettyjen pilvipalveluiden kanssa valmiilla integraatioilla, ja tarvittaessa rakentaa vielä omiakin.

Microsoft Entra ID

Microsoft Entra ID on luonnollinen valinta, jos yrityksellä on Microsoftin palvelut käytössä. Se mahdollistaa kaikkien Microsoft-sovellusten hallinnoinnin yhdessä paikassa.

VMware Workspace ONE

VMware Workspace ONE on turvallinen identiteetinhallintapalvelu, joka vastaa moderneihin tietoturvariskeihin. Workspace One -elinkaarenhallintapalvelu auttaa säästämään IT:n resursseja ja integroituu saumattomasti Oktan ja Entra ID:n kanssa.

Moderni ja tietoturvallinen ICT-ympäristön pääsynhallinta

Zero Trust – nykyaikaista pääsynhallintaa

Zero Trust on moderni pääsynhallintamalli, joka auttaa hallitsemaan ICT-ympäristöä tietoturvallisesti työnteon monimuotoistuessa. Malli perustuu nimensä mukaisesti luottamattomuuteen; pääsynhallinnan perustana on jatkuva riskiarviointi. Päätös pääsyn sallimisesta järjestelmiin tehdään aina vahvan tunnistautumisen kautta. Ennen kuin yhteys palveluihin sallitaan, jokainen käyttäjä ja laite tunnistetaan vahvasti ja varmistetaan yhteyden turvallisuus.

Lue lisää

Katso lisää
Katso lisää
Identiteetin- ja pääsynhallinta

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat keskustella siitä, miten IAM-asiantuntijamme voisivat auttaa organisaatiotasi, jätä yhteydenottopyyntö!