Freshservice

Käyttötarpeiden mukaan skaalautuva ratkaisu IT-palveluiden hallintaan
Freshservice - joustava ratkaisu IT-palveluiden hallintaan

Freshservicen avulla uudistat palvelunhallintasi nopeasti

Modernin IT-palvelunhallintaratkaisun käyttöönoton ei tarvitse olla raskasta eikä kallista. Käyttäjiä ajatellen suunniteltu Freshworksin Freshservice on helppo ottaa käyttöön ja se skaalautuu IT:n tarpeiden mukaisesti.

Freshservicen edut:

  • SaaS-malliin pohjautuva, kypsä ja monipuolinen tuote
  • Skaalautuu käyttötarpeiden mukaan, hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen on helppoa
  • Matalat kokonaiskustannukset
  • Nopea käyttöönotto ja joustavat toimitusmallit.
Eikä siinä vielä kaikki! Alla näet lisää hyödyllisiä ominaisuuksia, joita Freshservice tarjoaa.
Webinar

Helpdesk

Freshservicessa on helppoa ja nopeaa luoda, seurata ja ratkaista ongelmia. Asiakkaat voivat luoda tikettejä ja seurata niiden etenemistä.

window-application-2-55x55

Resurssien hallinta

Freshservicessa on tietokanta kaikista organisaation laitteista, ohjelmistoista ja muista resursseista. Tämä mahdollistaa niiden seuraamisen, huoltamisen ja päivittämisen.
coin-stack-55x55

CMDB

Freshservicen Configuration Management Database (CMDB) on tietokanta, joka sisältää organisaation IT-infrastruktuurin tiedot. CMDB:n avulla voidaan helposti hallita kaikkia tietokoneita, verkkolaitteita ja muita laitteita.
it-infrastruktur-ikon

Integroitavuus

Freshservice integroituu muihin järjestelmiin, kuten Slack, JIRA ja Salesforce. Tämä helpottaa tiedon jakamista ja parantaa yhteistyötä eri osastojen välillä.
new-document-layer-55x55

Raportointi

Freshservice sisältää laajan valikoiman raportteja, jotka auttavat organisaatiotasi ymmärtämään paremmin omien IT-palvelujen tilan. Raportit sisältävät tietoja esimerkiksi ratkaisuaikojen keskiarvosta, palvelutasosopimusten noudattamisesta ja tikettien keskimääräisestä ratkaisuajasta.
Miksi Advania?

Ota Advania tueksesi Freshservicen käyttöönottoon

Kokeneet asiantuntijamme tukevat organisaatiotasi Freshservicen käyttöönoton suunnittelussa ja itse käyttöönotossa. Meiltä saat paikallisen asiakaskohtaisen tuen ja mm. koulutuksen Freshservicen käyttöön. Näin organisaatiosi saa järjestelmästä täydet hyödyt irti ja esimerkiksi kaikki tarvittavat integraatiot tehtyä. Autamme myös Freshservicen jatkokehittämisessä organisaatiosi tarpeiden mukaan.

Voit kokeilla Freshserviceä maksutta. Jos sinulla on kokeilujakson aikana kysyttävää, käänny asiantuntijamme Petri Torpin puoleen:
puh. +358 40 832 1888
petri.torp@advania.com

 

Freshservice

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat keskustella IT-palveluhallinnan ratkaisun käyttöönotosta tai olemassa olevien ratkaisujenne kehittämisestä, varaa aika asiantuntijaltamme tai laita meille yhteydenottopyyntö!