Työn ja perheen yhteensovittaminen
#LifeatAdvania Rekrytointi 23.01.2023

Työn ja perheen yhteensovittaminen

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen vaatii joustoa. Tietotyö ei rajaudu tiettyihin työtunteihin, ja työtä tehdään yhä useammin joustavasti itselleen sopivana aikana ja joustavasti eri paikoissa.  

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ja erilaisten elämäntilanteiden huomioiminen korostuu. Kun työkuorma on kohtuullinen, virtaa ja energiaa riittää myös vapaa-ajalle ja perheelle. Jos työpäivä vie kaikki mehut, se vaikuttaa perhe-elämään ja sitä kautta myös töissä jaksamiseen. Kun töissä viihtyy ja oma työ on mielenkiintoista, myös vapaa-ajalla ja perheen kanssa jaksaa paremmin. 

Ihminen on kokonaisuus, ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen vaikuttavat niin työ kuin vapaa-aikakin. Jos kotona asiat sujuvat, myös töissä rullaa paremmin. Tämä pätee myös toisin päin, eli töissä viihtyminen tai vaihtoehtoisesti uupuminen vaikuttaa perhe-elämään ja kotona jaksamiseen.   

Työnantajan rooli työntekijän hyvinvoinnin tukemisessa 

Me Advanialla halutamme panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja tarjota joustoa työhön. Tarjoamme aloittaville työntekijöillemme täydet lomat heti työsuhteen alussa, mikä tarkoittaa neljän viikon kesälomaa sekä viikon talvilomaa. Tästä edusta olemme saaneet kiitosta varsinkin perheellisiltä, sillä kesäloma on voitu viettää yhdessä lomailevien lasten kanssa. Tarjoamme joustavan mahdollisuuden tehdä etätöitä, mikä edesauttaa työn ja perhearjen yhdistämistä ja tuo joustavuutta työn tekemiseen.   

Tarjoamme työntekijöillemme myös sairaan lapsen hoitopalvelun, jonka avulla sairastuneen lapsen vanhempi voi tilata maksutta lastenhoitajan hoitamaan lasta päivän ajaksi. Hoitopalvelu auttaa perheen lisäksi myös koko työyhteisöä, kun vanhempi saa apua lasten hoitamiseen ja rauhaa keskittyä työtehtäviin. Etu ei velvoita vanhempaa hankkimaan sairaalle lapselle hoitopalvelua. Usein sairaalle lapselle kaikkein paras hoitaja on oma äiti tai isä, joten töistä saa olla poissa, kun oma lapsi sairastuu. Työntekijä saa itse määritellä tilanteet, joissa hän tahtoo käyttää sairaan lapsen hoitoapua. 

Meiltä löytyy työntekijöillemme myös kattava työterveyshuolto, ja se kattaa myös mielenterveyspalvelut. Ammattilaisen kanssa pääsee puhumaan ilman lähetettä, jos joku asia painaa töissä tai vapaa-ajalla.  

Lyhyempi työaika mahdollistaa lisää aikaa perheelle 

Advanialla moni hyödyntää myös lyhyempää työaikaa osana arjen sujuvoittamista. Panu Hälvä on ollut Advanialla palvelupäällikkönä pari vuotta, ja kysyi heti alussa mahdollisuutta 80-prosenttiseen työaikaan. Lyhyempi työaika onnistui, eikä täyspäiväiseen työaikaan ole painostettu missään vaiheessa. Panu tekee kuusituntisia työpäiviä työskennellen jokaisena arkipäivänä.   

“On hienoa, miten meillä on vapaus valita tehdä töitä itselle sopivalla tavalla. Tulee tunne, että työnantaja tukee ja on oikeasti kiinnostunut omasta hyvinvoinnista.”  

“Lyhyempi työaika on vaikuttanut positiivisesti vapaa-aikaan, kun on enemmän aikaa omalle perheelle ja itsestä huolehtimiselle. Se yksinkertaisesti helpottaa koko perheen arkea!”  

“Nykyään ei ole enää erikoista tehdä lyhyempää työviikkoa, ja asioista puhutaan avoimemmin kuin ennen, mikä on hienoa.” 

System Specialist Jussi Safonoff on tehnyt melkein koko Advania-uransa ajan 80-prosenttista työaikaa. Jussi tekee töitä maanantaista torstaihin pitäen perjantait vapaana, jotta hänellä on enemmän aikaa vietettävänä lastensa kanssa.   

“Kun lapset ovat pieniä, olen halunnut viettää mahdollisimman paljon aikaa heidän kanssaan.” 

 “Suosittelen kaikkia kokeilemaan lyhyempää työaikaa mahdollisuuksien mukaan, itselle se on tuonut paljon nimenomaan lasten kanssa vietettyjen merkityksellisten hetkien kautta.” 

Jussi kokee, että lyhyemmällä työajalla työ myös innostaa enemmän eikä arki ole tuntunut työn sanelemalta. Työn ollessa paikasta riippumatonta, työtä on helpompi rytmittää omien menojen mukaan. Etätöissä voi olla lasta vastassa, kun hän tulee koulusta kotiin.  

Molemmat Panu ja Jussi arvostavat Advanialla sitä, että esihenkilö antaa vapauden tehdä töitä joustavasti, jolloin perhearjen ja työn yhdistäminen onnistuu. Kiitosta saa Advanian myös työkulttuuri, jossa hyväksytään joustavuus ja annetaan tukea perheen ja työn yhdistämiseen. Joustavuutta työhön tuo se, että työaika on liukuva ja näin ollen omat työtunnit voi suunnitella verrattain vapaasti ja sovittaa oman perheen menojen ympärille.  
 

  

Aiheeseen liittyvää

#PeopleatAdvania Ystävyydestä työpaikalla
14.02.2024

Ystävyydestä työpaikalla

Ystävyys on moniulotteinen käsite, jolla on erilaisia merkityksiä. Toisille se voi merkitä yhtä syvää ja pitkäaikaista ystävää, kun taas toisilla saattaa olla lukuisia läheisiä ystäviä tai kavereita. Yksi asia kuitenkin...