advania324sp_1200x630

Avoimet työpaikat

Tule rakentamaan IT:tä, joka on ihmistä varten. 

Haluatko verkostoitua?

Jos sinua kiinnostavaa tehtävää ei ole juuri nyt tarjolla, voit jättää meille tietosi. Mikäli sopivia tehtäviä tulee tarjolle, voimme mahdollisesti olla yhteyksissä sinuun ja kysellä kiinnostustasi. 

Pia Santanen

Rekrytointiprosessi Advanialla

Moikka! 😊

Nimeni on Pia Santanen ja vastaan täällä Advanialla rekrytoinnista ja työnantajakuvasta. Mahtavaa, että kiinnostuit tutkimaan urasivujamme!

Kerron tässä lyhyesti rekrytointiprosessistamme.

Menestys lähtee ihmisistä: kun oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, se on jo erinomainen lähtökohta. Tyytyväiset työntekijät tekevät työnsä ilolla ja hyvin; tästähän seuraa hyvä asiakaskokemus ja hyvästä asiakaskokemuksesta sana kiirii ja tulee uusia asiakkaita.

Meille rekrytointiprosessi on tärkeä juttu, ja haluamme tuottaa positiivisen rekrytointikokemuksen kandidaateille. Alta voit lukea, miten prosessi etenee.

Määrittely ja työpaikkailmoitus

Kaikki lähtee liikkeelle rekrytoitavan henkilön osaamisen ja ominaisuuksien määrittelystä yhdessä esihenkilön ja tiimiläisten kanssa. Etsimme sopivaa henkilöä niin osaamisen kuin persoonankin puolesta. Meillä on myös mottona, että kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi; hyvällä asenteella oppii ja kollegat ovat täällä tukemassa. Ja harvemmin kukaan muutenkaan hakee paikkaa, jossa ei tule itselle mitään uutta opeteltavaa! Määrittelyn jälkeen luodaan ilmoitus ja hakulomake rekrytyökaluun. Julkaisemme työpaikat myös LinkedInissa. Hakulomake meillä on superhelppo, ei tarvitse copy-pastailla CV:stä kaikkea mahdollista infoa: nimen ja yhteystietojen lisäksi yleensä kysymme vain muutaman ”monivalintakysymyksen” liittyen toivottuihin kompetensseihin. Hakemiseen ei mene muutamaa minuuttia kauemmin.

Hakemuksen käsittely

Kun päätät jättää meille hakemuksen, se tallentuu tietoturvallisesti rekryjärjestelmäämme. Jokaiseen hakuun on määritelty erikseen valintaan osallistuvat ihmiset, yleensä rekrytoijan lisäksi palkkaava esihenkilö ja mahdollisesti joku tiimiläinen, jotka saavat hakemuksesi luettavakseen. Ilmoittelemme hakijoille prosessin etenemisestä mahdollisimman nopeasti, pääsääntöisesti sähköpostitse. Joskus kuitenkin harmillisesti prosessi saattaa hieman viivästyä, ja pyrimme tästäkin tiedottamaan. Tiedämme nimittäin, että ei ole maailman mukavinta odottaa yhteydenottoa pitkään hakemuksen jättämisen jälkeen. Mikäli tarpeemme kohtaavat, soittelemme sinulle ja saat kutsun haastatteluun.

Haastattelut

Meillä pyritään ”grillaamisen” sijaan keskustelemaan, ja yleensä ensimmäisen keskustelukierroksen suoritan minä. Jutustelun aikana haluan erityisesti kuulla lisää sinusta ja sinun odotuksistasi uutta työtä ja työnantajaa kohtaan. Kertoilen hieman kulttuuristamme ja pääset myös kyselemään meistä työnantajana.  Pyritään puolin ja toisin selvittämään mahdollisuudet yhteiseen tulevaisuuteen. Myös sinä teet valintaa, joten kysele ja kuulostele! 😊

Ensimmäisen keskustelun jälkeen meillä on toinen haastattelukierros, jolle päätyy tyypillisesti 2–4 hakijaa. Tällä kierroksella on mukana palkkaava esihenkilö ja mahdollisesti joku tiimiläinen. Pääset kuulemaan syvemmin itse tehtävästä ja siitä, miltä arki näyttää. Teknisissä positioissa tiimiläiset – eli ne varsinaiset asiantuntijat – kyselevät ja kertovat vielä tarkemmin tehtävän teknisestä puolesta, ja mahdollisesti vähän vielä ”testaavat” kysymyksien muodossa kandidaatin teknisen osaamisen tasoa.

On tärkeää varmistaa, että oikeasti tiedämme tulevan työntekijän odotukset tehtävää ja meitä kohtaan. Varmistamme myös, että olemme antaneet mahdollisimman realistisen kuvan meistä yrityksenä. 

Joissakin positioissa, erityisesti esihenkilö- päällikkö- ja johtotason tehtävissä, meillä on vielä ylimääräinen keskustelukierros sekä mahdollinen soveltuvuusarviointi. Tämä ei ole koko päivän kestävä maraton, vaan verkossa tehtävä, noin tunnin mittainen kysymyspatteristo. Sen tuloksista minä keskustelen kanssasi, ja palkkaava esihenkilö tulee kuulolle tähän keskustelutilanteeseen. Keskustelu on vuorovaikutteinen, eli saat kommentoida, jos jokin tuloksista kuulostaa oudolta!

Työtarjous

Prosessi jatkuu niin, että palkkaava esihenkilö valitsee mielestään parhaiten rooliin niin osaamisen kuin persoonan puolestakin sopivan henkilön. Sitten tehdään tarjous ja toivotaan kovasti, että valitsemamme henkilö valitsee myös meidät! Siitä sitten edetään työsopimukseen, joka allekirjoitetaan sähköisesti. Sitten vaan odotellaan kuumeisesti puolin ja toisin ensimmäistä työpäivää ja hihojen käärimistä! Hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkua aloittelemme myös onboarding-aktiviteetit, joihin kuuluu mm. työvälineiden valinta.

TERVETULOA ADVANIALLE! 😊