Advanialaiset_1200x630

Avoimet työpaikat

Tule rakentamaan IT:tä, joka on ihmistä varten. 

Meille on haussa nyt

Pia Santanen

Rekrytointiprosessi Advanialla

Moikka! 😊

Nimeni on Pia Santanen ja vastaan täällä Advanialla rekrytoinnista ja työnantajakuvasta. Mahtavaa, että kiinnostuit tutkimaan urasivujamme!

Kerron tässä lyhyesti rekrytointiprosessistamme.

Menestys lähtee ihmisistä: kun oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, se on jo erinomainen lähtökohta. Tyytyväiset työntekijät tekevät työnsä ilolla ja hyvin; tästähän seuraa hyvä asiakaskokemus ja hyvästä asiakaskokemuksesta sana kiirii ja tulee uusia asiakkaita.

Meille rekrytointiprosessi on tärkeä juttu, ja haluamme tuottaa positiivisen rekrytointikokemuksen kandidaateille. Alta voit lukea, miten prosessi etenee.

Määrittely ja työpaikkailmoitus

Kaikki lähtee liikkeelle rekrytoitavan henkilön ominaisuuksien ja osaamisen määrittelystä yhdessä esihenkilön ja tiimiläisten kanssa. Etsimme sopivaa henkilöä niin osaamisen kuin persoonankin puolesta. Meillä on myös mottona, että kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi; hyvällä asenteella oppii ja kollegat ovat täällä tukemassa. Ja harvemmin kukaan muutenkaan hakee paikkaa, jossa ei tule itselle mitään uutta opeteltavaa! Määrittelyn jälkeen luodaan ilmoitus ja hakulomake rekrytyökaluun. Julkaisemme työpaikat myös LinkedInissa. Hakulomake meillä on superhelppo, ei tarvitse copy-pastailla CV:stä kaikkea mahdollista infoa: nimen ja yhteystietojen lisäksi yleensä kysymme vain muutaman ”monivalintakysymyksen” liittyen toivottuihin kompetensseihin. Hakemiseen ei mene muutamaa minuuttia kauemmin.

Hakemuksen käsittely

Kun päätät jättää meille hakemuksen, se tallentuu tietoturvallisesti rekryjärjestelmäämme. Jokaiseen hakuun on määritelty erikseen valintaan osallistuvat ihmiset, yleensä rekrytoijan lisäksi palkkaava esihenkilö ja mahdollisesti joku tiimiläinen, jotka saavat hakemuksesi luettavakseen. Ilmoittelemme hakijoille prosessin etenemisestä mahdollisimman nopeasti, pääsääntöisesti sähköpostitse. Joskus kuitenkin harmillisesti prosessi saattaa hieman viivästyä, ja pyrimme tästäkin tiedottamaan. Tiedämme nimittäin, että ei ole maailman mukavinta odottaa yhteydenottoa pitkään hakemuksen jättämisen jälkeen. Mikäli tarpeemme kohtaavat, soittelemme sinulle ja saat kutsun haastatteluun.

Haastattelut

Meillä pyritään ”grillaamisen” sijaan keskustelemaan, ja yleensä ensimmäisen keskustelukierroksen suorittaa palkkaava esihenkilö. Jutustelun aikana pyritään puolin ja toisin selvittämään mahdollisuudet yhteiseen tulevaisuuteen. Myös sinä teet valintaa, joten kysele ja kuulostele! 😊

Ensimmäisen keskustelun jälkeen meillä on toinenkin keskustelukierros, jolle päätyy usein 2–4 kandidaattia. Tällä kierroksella pyrimme tilanteen salliessa ottamaan myös mukaan tulevan tiimiläisen tai tiimiläisiä. Teknisissä positioissa tiimiläiset – eli ne varsinaiset asiantuntijat – kyselevät ja kertovat vielä tarkemmin tehtävän teknisestä puolesta, ja mahdollisesti vähän vielä ”testaavat” kysymyksien muodossa kandidaatin teknisen osaamisen tasoa.

Keskustelujen jälkeen minä vielä lyhyesti jututan finalistit. On tärkeää varmistaa, että oikeasti tiedämme tulevan työntekijän odotukset tehtävää ja meitä kohtaan. Varmistamme myös, että olemme antaneet mahdollisimman realistisen kuvan meistä yrityksenä. Tässä keskustelussa voit kysyä minulta vielä mitä mieleen juolahtaa Advaniasta ja kulttuuristamme.

Joissakin positioissa, erityisesti päällikkö- ja johtotason tehtävissä, meillä on vielä ylimääräinen keskustelukierros sekä mahdollinen soveltuvuusarviointi. Tämä ei ole koko päivän kestävä maraton, vaan verkossa tehtävä, noin tunnin mittainen kysymyspatteristo. Sen tuloksista minä keskustelen kanssasi, ja palkkaava esihenkilö tulee yleensä kuulolle tähän keskustelutilanteeseen. Keskustelu on vuorovaikutteinen, eli saat kommentoida, jos jokin tuloksista kuulostaa oudolta!

Työtarjous

Prosessi jatkuu niin, että palkkaava esihenkilö valitsee mielestään parhaiten rooliin niin osaamisen kuin persoonan puolestakin sopivan henkilön. Sitten tehdään tarjous ja toivotaan kovasti, että valitsemamme henkilö valitsee myös meidät! Siitä sitten edetään työsopimukseen, joka allekirjoitetaan sähköisesti. Sitten vaan odotellaan kuumeisesti puolin ja toisin ensimmäistä työpäivää ja hihojen käärimistä! Hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkua aloittelemme myös onboarding-aktiviteetit, joihin kuuluu mm. työvälineiden valinta.

TERVETULOA ADVANIALLE! 😊