Tiedote 14.10.2022

Advania käynnistää muutosneuvottelut

Advania Finland Oy:ssä käynnistetään muutosneuvottelut laajan IT-ulkoistussopimuksen päättymisen vuoksi. Neuvottelut eivät koske Valtti-konsernin työntekijöitä, jotka työskentelevät yhtiöissä Valtti Kumppanit Oy, Valtti Fokus Oy, Datacenter Group Oy, Ironnet Oy, Advance IT Solutions Oy ja Aerion Solutions Oy. IT- ja digityön asiantuntija Valtti-konserni tuli osaksi Advaniaa kesällä 2022. 

Lopullista työn vähentymisen määrää ei pystytä vielä tässä vaiheessa arvioimaan, vaan se selvitetään muutosneuvotteluprosessin aikana. Advania Finland Oy:ssä työskentelee tällä hetkellä 94 henkilöä, joista neuvotteluiden piirissä on 61 työntekijää. Alustavan arvion mukaan muutos voi aiheuttaa enintään 25 työsuhteen päättymisen. Muita mahdollisia toimenpiteitä voivat olla lomautukset, osa-aikaistamiset ja tehtävänkuvien tai työsuhteen ehtojen muutokset. Kokonaisuudessaan Suomessa Advanialla työskentelee 330 henkilöä.

 ”Muutosvaikutukset kohdistuvat ainoastaan yhden asiakkuuden IT-ulkoistussopimukseen eli Managed Services -liiketoimintaan ja sen tukitoimintoihin. Muilla liiketoiminta-alueilla meillä on vahvaa kasvua ja tarve rekrytoida taitavia it-ammattilaisia. Luonnollisesti pyrimme yhdessä työntekijöiden kanssa löytämään korvaavia mahdollisten päättyvien työtehtävien tilalle kaikista Advania- ja Valtti-yhtiöistä Suomessa”, maajohtaja Atte Kekkonen sanoo. 

“Olemme rakentaneet vastuullista ja innostavaa työkulttuuria toimialalla, joka tarvitsee jatkuvasti lisää osaavia ammattilaisia. Meille on tärkeää oppia tästä muutoksesta ja vahvistaa arvojemme mukaista toimintakulttuuria, jonka avulla pystymme luomaan jatkossa entistäkin paremman työpaikan kaikille advanialaisille”, Kekkonen jatkaa. 

Advanialla on yhteensä noin 4 500 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa ja Isossa Britanniassa. Noin miljardin euron konserniliikevaihdollaan yhtiö on IT-palvelualan nouseva tähti Pohjois-Euroopassa. Advania on kasvanut määrätietoisesti orgaanisesti ja yrityskauppojen kautta. 

Lisätietoja:  
Atte Kekkonen 
maajohtaja 
+358 40 505 5020 
atte.kekkonen@advania.com

Aiheeseen liittyvää