Vastuullisuus 08.06.2023

Advanian konserninlaajuinen vastuullisuusraportti on julkaistu

Advania Group on julkaissut ensimmäistä kertaa koko konsernia koskevan vastuullisuusraportin, joka kattaa kaikki maat ja vuoden 2022 yritysostot. Raportissa kuvataan Advanian vastuullisuusstrategia ja kunkin maan sitoutuminen yhteisiin, kunnianhimoisiin tavoitteisiin. 

Yhtenä Pohjois-Euroopan johtavista IT-palveluntarjoajista Advania Group voi edistää kestävää kehitystä merkittävästi. Konsernilla on tähän selkeät tavoitteet niin itselleen kuin toimitusketjunsa toimijoille.

Digitalisaation kiihtyessä Advania on nostanut tavoitetasoaan koko konsernissa asettamalla yhdeksän yhteistä ESG-tavoitetta (ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon liittyvät tavoitteet). Lisäksi konserniin kuuluvilla maayhtiöillä (Norja, Ruotsi, Tanska, Islanti, Suomi, Iso-Britannia) on useita paikallisia tavoitteita.

”Advanian kasvaessa vastuumme kestävän yhteiskunnan rakentamisesta kasvaa. On erittäin tärkeää, että otamme vastuun toimitusketjustamme ja sitoutumisestamme YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen ja kestävän kehityksen tavoitteisiin”, sanoo Advania Groupin toimitusjohtaja Hege Støre.

Advania Group tuplasi kokonsa vuoden 2022 aikana. Konsernin yhtiöt työllistävät yli 4 200 huippuosaajaa, joiden tehtävänä on luoda kestävää arvoa älykkäällä teknologian käytöllä.

Vuonna 2022 Advania teki useita toimenpiteitä integroidakseen keskeiset kestävän kehityksen tavoitteet toimintaansa. Nämä toimenpiteet johtivat muun muassa seuraaviin saavutuksiin:

  • Advania Islanti on onnistunut houkuttelemaan IT-alalle lisää naispäättäjiä Vertonet-verkoston kautta.
  • Lähes kaksi vuotta kestäneen prosessin jälkeen Advania Ruotsi ja Ruotsin päästövähennystavoitteet hyväksyttiin Science Based Targets -aloitteeseen.  
  • Advania Norjasta tuli Norjan Ethical Trade -järjestön jäsen, mikä on strateginen askel työskenneltäessä paikallisten toimijoiden kanssa Norjan Transparency Actin mukaisesti.

”Ympäristölle, ihmisille ja yhteiskunnalle mahdollisesti aiheuttamiemme kielteisten vaikutusten ehkäiseminen ja vähentäminen on Advanialle todella tärkeää. Haluamme muuttaa liiketoimintamallejamme vastuullisemmiksi”, Støre sanoo.

Työntekijämme ovat arvokkain voimavaramme – ja vastuullisuus on avainasemassa. Meillä on mahdollisuus ja vastuu vähentää omia negatiivisia vaikutuksiamme ja hyödyntää teknologia-alan potentiaalia. Näin voimme auttaa myös asiakkaitamme merkittävästi vähentämään ilmastovaikutuksiaan.

 

Lisätietoja:

Hege Støre, CEO at Advania Group  
Puh. +47 90142548 
E-mail: hege.store@advania.com

Eva-Lotta Jonsvik, Marketing Director, Advania Group 
Puh. +46 761400137 
E-mail: evalotta.jonsvik@advania.comAdvania Group on yli miljardin euron liikevaihdollaan yksi Pohjois-Euroopan IT-markkinan johtavista toimijoista. Yhtiöllä on yli 4 200 työntekijää kaikissa Pohjoismaissa ja Isossa-Britanniassa.  

Suomessa Advanian palveluksessa on noin 330 asiantuntijaa. Palvelumme kattavat koko IT-arkkitehtuurin verkkoympäristöistä loppukäyttäjäpalveluihin sekä IT-ulkoistuksiin. Autamme asiakkaitamme pilvisiirtymässä ja digitaalisten työympäristöjen rakentamisessa. Konsultointimme kattaa tarpeet järjestelmäarkkitehtuurista ja integraatioista tietoturvaan sekä koulutuksiin.

Aiheeseen liittyvää