Minkälaista on työskennellä ratkaisuarkkitehdin roolissa Advanialla?
Digitaalinen työympäristö #LifeatAdvania Rekrytointi 09.01.2023

Minkälaista on työskennellä ratkaisuarkkitehdin roolissa Advanialla?

Pia Santanen

Pia Santanen

Pia Santanen vastaan Advanialla rekrytoinnista, työnantajakuvasta sekä onboarding- ja exit-asioista.

Tästä blogista voit lukea Niko Mourujärven mietteitä sovellusarkkitehdin rooliin ja Advanialla työskentelyyn liittyen.

Niko tuli yritykseen aikoinaan seitsemän vuotta sitten sen ollessa vielä DataCenter Finland. Aika on hurahtanut kuin siivillä, ja yrityksen nimi on matkan varrella vaihtunut yritysostojen myötä, ja nyt ollaan yhtä Advaniaa. Mielenkiintoiset vaihtuvat tehtävät ja huippuporukka ovat pitäneet Nikon talossa.

Niko valmistui aikoinaan Kajaanin amk:sta datacenter-koulutuslinjalta ja ennen nykyistä Advaniaa hän toimi valmistuttuaan useita vuosia pienessä jälleenmyyntiyrityksessä myynnin parissa. Tuolloin hän tutustui yhteistyön merkeissä DataCenter Finlandiin ja haki arkkitehdin paikkaa ajatuksenaan siirtyä myynnistä enemmän tekniikan pariin ja sillä tiellä ollaan.

Niko kertookin roolista, että yksi tärkeimpiä tehtäviä on myynnin tukeminen useita palvelualueita kattavien tarjouskokonaisuuksien toteuttamisessa. Päivät ovat hyvin monipuolisia ja muun muassa palveluiden esittely ja kuvaaminen, palveluiden kehittäminen, palvelukuvaukset ja eri sidosryhmien kanssa sparrailu ovat osa toimintaa. Ajoittain konsultoidaan myös asiakkaita ja osallistutaan kehitysprojekteihin ja vastataan siitä, että toimitetaan sitä mitä on myyty. Tärkeää on myös toimia tulkkina myynnin ja teknisten asiantuntijoiden välillä.

Roolissa pärjää Nikon mielestä parhaiten, jos on hyvää yleistason ymmärrystä monesta asiasta kuten infrapalveluista, loppukäyttäjäpalveluista, tietoturvasta, ja erityisesti halu ja rohkeutta kysyä ja selvittää asioita, joista ei vielä ole osaamista tai kokemusta. Asiantuntijat tukevat aina, kun on tarvetta mennä syvemmälle esimerkiksi johonkin tiettyyn teknologiaan. Nikon sanoin: "on hyvä tietää paljosta vähän ja tietää paljon siitä, mistä syvempi tieto löytyy talosta." Roolissa pääseekin laajasti verkostoitumaan niin talon sisäisten sidosryhmien kuin asiakkaiden ja erilaisten asiantuntijoiden kanssa; tästä Nikokin on nauttinut kovasti. Tausta voi olla arkkitehtuurista, tai teknisestä myynnistä, toki myös asiantuntija, joka on kiinnostunut suuntaamaan kaupallisempaan tekemiseen, pärjäisi varmasti hyvin. Konsulttitausta on myös oikein passeli –  asiakaslähtöisyys on tärkeää.

Matkastaan yrityksessä Niko on nauttinut erityisesti mahtavan porukan vuoksi; hän kokee, että täällä saa aina apua muilta ja toisia tsempataan vaikeina hetkinä ja pidetään kivaa myös ajoittain työn ulkopuolella esimerkiksi henkilöstökerhoissa. Lisäksi Niko on kokenut, että yrityksessä aidosti välitetään henkilöstön hyvinvoinnista ja tuetaan sitä erittäin laajan ja kattavan työterveyshuollon muodossa. Hän myös mainitsee, että töitä saa tehdä itsenäisesti eikä ihmisiä ”laiteta pieneen laatikkoon”; jokainen pääsee kehittämään omaa osaamistaan. Toki täydellistä yritystä ei ole, ja Niko pohtiikin, että meillä kasvu on ollut todella nopeaa ja seurauksena siitä kaikki prosessit ja toimintatavat eivät ole aivan pysyneet perässä. Näihin asioihin onkin tartuttu ja käytäntöjä pyritään luomaan ja prosesseja kehittämään.

Advaniasta vielä muutama sananen; täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut.

Tsekkaa lisätietoja Advaniasta ja avoimista työpaikoista meidän urasivuiltamme. Hakeminenhan meille on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan! 

Rekryterkuin

Pia, Talent Acquisition Manager

 

Samankaltaisia