SD-WAN-verkkoratkaisu

SD-WAN on suomeksi ohjelmisto-ohjattu verkkoratkaisu. Se on yrityksille suunnattu tapa rakentaa tietoverkko eri toimipisteiden, konesalien ja pilvipalvelimien välille niin, että verkkolaitteita hallitaan keskitetysti yhdestä paikasta.

SD-WAN – keskitettyä hallintaa

SD-WAN-ratkaisussa toimipisteeseen tai pilvipalvelimeen kytketään ohjelmisto-ohjattu reititin, jota valvotaan ja ohjataan keskitetystä hallinnasta. SD-WAN muodostaa kaikkien siihen kytkettyjen laitteiden välille virtuaalisen verkon, joka nostaa esimerkiksi tavallisen verkkoyhteyden kapasiteetin yritysyhteyden tasoiseksi (MPLS). Samalla kaikkien SD-WAN-verkkoon kytkettyjen reitittimien osalta saadaan keskitetty hallinta ja näkyvyys, jonka kautta voidaan havaita haittaohjelmat ja haitallinen liikenne nopeasti.

SD-WAN tarjoaa yritysverkolle uudenlaista vakautta ja ketteryyttä. Älykäs verkonhallinta valitsee aina parhaimman siirtoyhteyden, jolloin verkon alhaalla oloajat pysyvät minimaalisina. Näin saadaan myös haastaviin sijainteihin rakennettua vakaa ja tietoturvallinen, riittävän kapasiteetin verkkoyhteys.

verkkoratkaisut
Verkkoratkaisut

Miksi SD-WAN kannattaa ottaa terminä haltuun?

Multicloud-ratkaisut lisääntyvät yritysten käytössä kovaa vauhtia, ja sen myötä tiedonsiirtokustannukset saattavat karata käsistä. SD-WAN-verkon sisällä käytetään älykästä (deduplikoitua) tiedonsiirtomenetelmää, jolloin voidaan optimoida siirrettävä datamäärä ja laskea tiedonsiirtokustannuksia.

Globaalin liiketoiminnan yksi elinehto on vakaa ja nopea tiedonsiirto eri toimipisteiden välillä, myös haastavissa sijainneissa. SD-WAN tarjoaa tähän markkinoiden parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun. Globaalia liiketoimintaa palvelee myös keskitetyn hallinnan tarjoama kokonaisnäkymä yrityksen verkkoliikenteeseen. Se tuo mukanaan turvaa ja mahdollisuuksia kustannusäästöihin.

Verkkoratkaisut

Haluatko kuulla lisää yritysverkoista?

Jos haluat keskustella organisaatiosi verkkoratkaisuista, laita meille yhteydenottopyyntö!