Teknologian hyödyntäminen vie Pelicansin uusiin ulottuvuuksiin jäällä ja sen ulkopuolella
IT-ulkoistus Digitaalinen työympäristö 13.11.2023

Teknologian hyödyntäminen vie Pelicansin uusiin ulottuvuuksiin jäällä ja sen ulkopuolella

Liiketoimintaa, saati joukkuetta ei johdeta enää suttuisten tussitaulujen tai ruutuvihkojen avulla. Digitaalisuus ja modernit työskentelytavat ovat avainasemassa koko Pelicansin toiminnassa ja joukkueen valmistautumisessa. Tämän on mahdollistanut jo vuodesta 2019 jatkunut IT-kumppanuus Advanian kanssa. 

Lahden Pelicans on yksi suomalaisen jääkiekon tunnetuimmista joukkueista. Digitaalisuus on tänä päivänä avainasemassa joukkueen valmistautumisessa, pelien analysoinnissa ja yleisessä kommunikoinnissa.

“Modernit IT-ratkaisut ovat iso osa joukkueemme valmistautumista ja toisaalta myös pelien analysointia sekä yksilö- että joukkuetasolla”, toteaa Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Pelicans on ulkoistanut lähes kaikki tarvitsemansa IT-palvelut Advanian hoidettavaksi. Advania ylläpitää, hallinnoi ja valvoo Pelicansin IT-ympäristöä. Advanian kautta hoituvat kaikki laitteiden ja lisenssien, kuten Microsoft 365:n, elinkaaripalvelut aina hankinnasta loppukäyttäjätukeen. Advania valvoo tietoturvan tilaa ja hallinnoimansa pilviympäristön toimivuutta ja reagoi tarvittaessa poikkeamiin.

Jokainen näistä palveluista on mukana varmistamassa, että Pelicansin joukkue on jokaisessa pelissä valmiina parhaaseen suoritukseen niin kaukalossa kuin liiketoiminnassaan.

”Se tieto ja data, jonka saamme teknologian avulla haettua, on meille elintärkeää. Ilman sitä emme pärjäisi niin kuin pärjäämme”, Niemelä sanoo.

Tämä korostaa, kuinka tärkeässä roolissa moderni teknologia on nykypäivän urheilussa.

Niemelä kommentoi teknologian merkitystä myös joukkueen sisäisessä kommunikoinnissa: “Teknologiaa käytetään kaikessa kommunikoinnissa sekä johtoryhmän että joukkueen kesken. Aina ei voida kuitenkaan olla samassa paikassa samaan aikaan, jolloin nimenomaan teknologia mahdollistaa kommunikaatioon ja tiedon jakamisen. Ilman tätä meidän toimintamme ei käytännössä olisi mahdollista.”

Pelicansin ja Advanian kumppanuus osoittaa, että kun huippuluokan urheilu ja teknologia kohtaavat, tuloksena voi olla voittava yhdistelmä niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Jos Youtubesta upotettu video ei näy sivulla, klikkaa tästä.

 


Haussa luotettava IT-kumppani pienen tai keskisuuren yrityksesi tarpeisiin?

 

 

Aiheeseen liittyvää